Twee nieuwe namen op pinkpop 2012: Miike Snow, Rival Sons

19-03-2012 @ 21:52

Van de geplande 38 acts hebben er momenteel 36 hun komst naar de 43e Pinkpop bevestigd. De dag na de perspresentatie in Paradiso werd al de Australische band HUNGRY KIDS OF HUNGARY aangekondigd. Deze groep is een sensatie in Down Under. De eerste single die ze in Europa uitbrachten is “Scattered Diamond” en werd in Nederland in 2011 een radiohit. Nu komen ze hun debuutalbum “Escapades” etaleren.

Het dancepop collectief uit Zweden (twee Zweden en een Amerikaan) MIIKE SNOW zijn dagelijks te horen op 3FM met de hitsingle ”Paddling Out”. Het trio staat gepland in de Converse-stage op de Pinkstermaandag.

De Amerikaanse rockgroep de RIVAL SONS is de tweede nieuwe aankondiging en zal Pinkstermaandag staan op de 3FM-stage. De band brengt een combinatie van bluesrock, hardrock en zelfs soul ala de jaren ’70.

Intussen genereert de nieuwe CD “Wreckling Ball” van grootmeester THE BOSS oftewel BRUCE SPINGSTEEN & THE E-STREET BAND alom publiciteit en is deze wereldwijd de hemel in geprezen. De kaartverkoop van de losse kaarten op Pinkstermaandag was natuurlijk vanwege zijn komst in een paar uur uitverkocht. Hij is de absolute headliner op Pinkstermaandag 29 mei. Het totale programma van de 43ste editie van Pinkpop is door de pers lovend ontvangen en zeer evenwichtig genoemd met letterlijk voor iedereen wat wils. Dat vertaalt zich in de kaartverkoop want er zijn in totaal al meer dan 60.000 tickets verkocht waaronder al 30.000 weekendtickets. Intussen moeten er nog twee groepen worden binnengehengeld.

TWO MORE TO FOLLOW

PRESENTATIE: GIEL BEELEN en ERIC CORTON

43 JAAR PINKPOP

Pinkpop zal in 2012 voor de 43ste keer plaatsvinden. Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop 17 keer plaatsvond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op het evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en zal daar dit jaar voor de 25e keer plaatsvinden; een jubileum. De afgelopen 6 edities waren volledig uitverkocht en in totaal is Pinkpop 22x uitverkocht geraakt. Meer info op de website www.pinkpop.nl.

wijzigingen programma voorbehouden