Derde editie Buma NL op 20 september 2012

20-03-2012 @ 21:15

De derde editie van Buma NL vindt plaats op donderdag 20 september 2012. Het evenement dat zich volledig richt op Hollandse muziek, strijkt wederom neer in ’s-Hertogenbosch. Buma NL bestaat uit een uitgebreid conferentieprogramma en een muziekfestival dat bekend en nieuw talent presenteert aan publiek en muziekprofessionals.

Het gezamenlijke initiatief van Buma en Buma Cultuur heeft inmiddels twee succesvolle edities achter de rug waarbij het belang van het evenement werd onderstreept. De editie van 2011 kon rekenen op ruim 70 optredende artiesten, de uitreiking van in totaal 13 awards, 2000 enthousiaste muziekliefhebbers bij de 'Sterren.nl presenteert de Buma NL Awards' en het festivalprogramma in vijf Bossche cafés. Een flink aantal mediapartners deed verslag van het evenement, waaronder 100%NL Magazine, NLtracks, Omroep Brabant, Radio 100% NL, Radio Hollandio, RadioNL, Radio Oranje, TV Oranje en Sterren.nl. Dit laatste kanaal zond live de uitreiking van de Buma NL Awards uit, een verslag was daags erna te zien op Nederland 1.

Tijdens Buma NL 2011 werd het Nederlandstalige lied geëerd met een groot aantal prijzen aan onder meer Gerard Joling, Glennis Grace, Django Wagner, George Baker en Nick & Simon. Daarnaast werden Hidde van der Louw van bol.com, Radio 2-presentator Daniël Dekker en Leon Lukassen van Lukassen Produkties onderscheiden met vakprijzen.

De organisatie maakt spoedig de eerste onderwerpen en namen bekend. Kaartverkoop is  begonnen via de website.

Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Buma. Buma NL wordt geproduceerd door Brand New Live.

www.buma.nl
twitter.com/bumanl