Nieuw album Bertolf:

25-03-2012 @ 21:50

Iemand riep: ‘Het enige waar jij je druk om moet maken, is het maken van mooie dingen’. Volgens Bertolf Lentink het beste advies wat hij de afgelopen tien jaar van iemand uit de muziekindustrie kreeg. En dat advies nam hij ter harte. 23 Maart kwam zijn derde album Bertolf uit.

Na For Life en Snakes And Ladders besloot Bertolf het over een andere boeg te gooien. Speelde hij op de eerste twee albums alles nog spoortje voor spoortje zelf in, voor zijn nieuwste album dook hij met zijn voltallige band de studio in.

Producer Frans Hagenaars (oa. bekend van Johan, Moss, Alamo Race Track, Tim Knol) hielp hem de juiste sound te vinden. Droge drums, organisch, de sound van de seventies. Maar ook het gebruik van de dobro, lapsteel, mandoline en banjo, die zo herkenbaar zijn in Bertolf’s geluid.

Bertolf is het album dat ik in het bejaardentehuis vanuit mijn schommelstoel omhoog houd: ‘Dit was ‘m!’ Compromisloos. Persoonlijk. Ik zing over mezelf, verstop niks. Probeer me niet beter voor te doen dan ik ben. Door dit album leren mensen mij kennen. Ik wil laten zien en horen wie ik ben, waar ik voor sta. Want dat ben ik.” aldus Bertolf.

De aankomende periode speelt Bertolf in diverse zalen door het land.
zie www.bertolf.nl voor alle tour data.

downloadlink album Bertolf

downloadlink single: Mary

www.8ballmusic.nl