Nieuw album Jungle By Night is 'the future of afrobeat'

09-04-2012 @ 13:31

Afrobeat en funk, maar ook jazz-invloeden. Dat is de muziek die de Amsterdamse band Jungle By Night vertegenwoordigt en dit met 9 man maar liefst uitdraagt. Hun inspiratie komt van de Nigeriaanse afrobeat en de jazz uit Ethiopië, uiteraard met de nodige Europese invloeden.
Ze mochten in 2010 in het voorprogramma van John Legend & The Roots spelen in de HMH Amsterdam, maar ook in het voorprogramma van Mayer Hawthorne in de Melkweg eerder in 2010. Ook speelden ze in Parijs met oud-bandleden van afrobeatgrondlegger en grote voorbeeld, Fela Kuti. En niet alleen omdat deze negen Amsterdamse jongens piepjong zijn – tussen de 16 en 21 jaar! – maar vooral omdat ze funken en grooven als doorgewinterde Afrikaanse rotten. De band is een samenraapsel van vrienden, familie en aanverwanten.
Ook stonden ze op North Sea Jazz, Parade, Lowlands en andere festivals en podia.

Op zaterdag 7 april jl. was de groep ook aanwezig tijdens de Muzikantendag 2012 in Amsterdam. Door 3FM is de band genomineerd voor 'Beste live act' bij de 3FM Awards 2012.

18 april verschijnt het album 'Hidden' en is er een releaseparty in Paradiso - Amsterdam. Voorloper op het album is de single ‘Ethiopino’ die 26 maart 2012 verscheen.

'Hidden' is de opvolger van de EP ‘Jungle by night’ uit 2011.
Release: 18-04-2012

Single: ‘Ethiopino’ release: 26-03-2012
downloadlink single

label: kindred spirits

JUNGLE BY NIGHT  is:

Bo Floor - trumpet
Pieter van Exter - tenor sax
Ko Zandvliet - trombone
Jac van Exter - guitar
Pyke Pasman - keys
Younes Tool - bass
Gino Groeneveld - conga's/percussion
Tienson Smeets - djembe/percussion
Sonny Groeneveld - drums

Jungle By Night is ‘the future of afrobeat’

http://www.youtube.com/watch

http://www.junglebynight.com/