Leonard Cohen concert in Olympisch Stadion Amsterdam

17-04-2012 @ 10:02

Na zijn legendarische optreden in 2008 keert Leonard Cohen op 21 augustus 2012 terug naar Nederland. Cohen zal geschiedenis schrijven met zijn komende wereldtournee. Als 77-jarige is de Canadese zanger en tekstschrijver de oudste levende artiest die overal ter wereld en dus ook in Nederland op #1 binnenkwam in de albumcharts. In het speciaal ingerichte Olympisch Stadion in Amsterdam zal Leonard Cohen liedjes van zijn meesterlijke album ‘Old Ideas’ ten gehore brengen en deze feilloos met zijn vele klassiekers weten te combineren.

Speciaal decor Olympisch Stadion

Het live optreden van Leonard Cohen vindt plaats in het decor van het Olympisch Stadion te Amsterdam. Met het podium een aantal meters voor de middenstip en een volledig ‘seated concert’ belooft het Olympisch Stadion een comfortabele, intieme setting voor circa 13.000 muziekliefhebbers. Het stadion was al eerder gastheer voor historische concerten, zoals Pink Floyd, Supertramp en in 2002 André Hazes. Het decor van het monumentale Olympisch Stadion leent zich uitstekend om de fans van Cohen een onvergetelijke avond te bezorgen. Degenen die dit unieke en exclusieve concert niet willen missen wordt geadviseerd snel kaarten te reserveren.

Oudste aanvoerder ooit

Old Ideas’ is Cohen’s twaalfde studioalbum en het eerste studio-album in acht jaar. Het album drong rechtstreeks door naar de eerste plaats van de Nederlandse Album Top 100. Cohen stootte hiermee Adele van de troon en was meteen de oudste levende artiest die deze lijst ooit aanvoerde. De pers was unaniem lovend en prees de pure melodieën, het lage timbre en de relativerende, poëtische teksten. Het album opent met ‘I love to speak with Leonard. He’s a sportsman and a shepherd. He’s a lazy bastard living in a suit’ en bevat tien vakkundig geslepen parels waarin elke noot en lettergreep juist zitten.

Baby I’ve been here before, I know this room I’ve walked this floor…

Over de emotionele impact van zijn optredens bestaat geen twijfel. Zijn gouden stem, het smetteloze pak en de ontwapenende glimlach zijn, net als zijn klassiekers, in tact gebleven. Als Cohen op tournee gaat, dan gaat hij ervoor en staat iedere avond gemiddeld drie uur op het podium. Naast een selectie van ‘Old Ideas’ kan het publiek genieten van briljante nummers als ‘Bird on a wire’, ‘Suzanne’, ‘So long Marianne’, ‘Tower of Song’, ‘I’m Your Man’, ‘First We Take Manhattan’ en ‘Hallelujah’.

Voor meer informatie: www.leonardcohenamsterdam.nl