De Staat, Here We Go Magic, Rams' Pocket Radio maken programma Rockin Park kompleet

25-04-2012 @ 18:17

Voor rockband De Staat is het een thuiswedstrijd, Here We Go Magic is net zo sfeervol als Rockin' Park zelf en Rams' Pocket Radio is dit jaar in Nederland bijna onlosmakelijk verbonden met Snow Patrol. Alle drie bands staan dan ook op zaterdag 30 juni in het Nijmeegse Goffertpark, op de vierde editie van Rockin' Park. Eerder waren Snow Patrol, Elbow, dEUS, Flogging Molly, Selah Sue, The Temper Trap, Fink en M. Ward al bevestigd voor het festival.

Torre Florim en zijn kompanen maken op zaterdag 30 juni hun debuut in het Goffertpark. Het eerste en tevens doorbraakalbum 'Wait For Evolution' uit 2009 zorgde voor lovende recensies en vele gigs voor De Staat. Er was een Nederlandse band opgestaan met een geheel eigen geluid. Niet voor niets won De Staat met 'Wait For Evolution' datzelfde jaar de 3VOOR12 Award voor beste album van Nederlandse bodem. De singles ‘Sweatshop’ en ‘Ah, I See’ van de vorig jaar verschenen opvolger ‘Machinery’ werden vervolgens flink de ether ingeslingerd. Recentelijk won De Staat zelfs de 3FM Award voor ‘Beste artiest Alternative’, een prijs die de band ook in 2011 al mocht ontvangen. Door de strakke liveshows is De Staat een graag geziene gast op festivals. Zo heeft de Nijmeegse band de afgelopen jaren onder andere op Lowlands, Pinkpop, Glastonbury, Sziget en SXSW gestaan. Aankomende zomer bewijzen Torre Florim, Vedran Mircetic, Jop van Summeren, Rocco Bell en Tim van Delft in hun eigen rockstad waarom we zo dol zijn op De Staat.

Het uit Brooklyn afkomstige en in 2008 opgerichte Here We Go Magic bestaat naast zanger Luke Temple uit gitarist Michael Bloch, drummer Peter Hale, bassist Jennifer Turner en Kristina Lieberson op keyboards. Deze indie-rockband maakt frisse en melancholische liedjes wat zeer goed van pas komt op de relaxte zomerzaterdag van Rockin’ Park. Het gloednieuwe, derde album ‘A Different Ship’ verschijnt in mei 2012 en is geproduceerd door Nigel Godrich, de vaste producer van Radiohead. Hij zag het vijftal optreden op Glastonbury en werd zo enthousiast dat hij graag met hen wilde samenwerken. Nummers ‘Make Up Your Mind’ en ‘How Do I Know’ zijn al als teasers van het nieuwe album op diverse kanalen te beluisteren. ‘A Different Ship’ is de opvolger van het in 2010 verschenen ‘Pigeons’. Onder andere ‘Casual’ en ‘Bottom Feeder’ zijn songs om lekker bij weg te dromen. Here We Go Magic stond twee jaar geleden op het Metropolis Festival waar ze zowel publiek als pers verrasten en hun naam eer aandeden, iets wat het vijftal op Rockin' Park ongetwijfeld nog eens gaat doen. Magisch.

Tot slot: Rams' Pocket Radio. De voorman van Snow Patrol, Gary Lightbody, sprak al vol lof over dit muzikale project en zodoende stond de band in het voorpramma van Snow Patrol, afgelopen maart in Ahoy. De Noord-Ier Peter McCauley is de man achter Rams' Pocket Radio. De ex-drummer van Mojo Fury neemt in de studio zowel de piano als de drums, gitaar en zelfs de zang voor zijn rekening. Bij live-optredens wordt hij bijgestaan door drie muzikanten, zo ook op Rockin' Park.

Rockin’ Park is een eéédaags pop/rock festival met twee podia waarop de artiesten om en om geprogrammeerd staan. Het publiek heeft zodoende de mogelijkheid alle optredens bij te wonen. Het sfeervolle Goffertpark, het mooie weer en de indrukwekkende optredens tijdens de voorgaande drie edities hebben het festival tot een groot succes gemaakt. Het blokkenschema wordt binnenkort bekend gemaakt en voor meer informatie over Rockin' Park ga je naar http://www.rockinpark.nl/

ROCKIN' PARK 2012

Met Snow Patrol, Elbow, dEUS, Flogging Molly, Selah Sue, The Temper Trap, Fink, De Staat, M. Ward, Here We Go Magic en Rams' Pocket Radio
Goffertpark, Nijmegen
Entree: € 69 (excl. servicekosten)
Ticket de Luxe: 189 (excl. servicekosten)
Aanvang: 12.00 uur