Jaimi Faulkner naar Nederland

29-04-2012 @ 15:16

26 April heeft de in Berlijn woonachtige Australische singer-songwriter en gitarist Jaimi Faulkner zijn eerste single uitgebracht in Nederland. De single is een ouderwetse double A-side en bestaat dus uit niet 1 maar 2 nummers; „If it's me‟ en „In my father's boots‟.

Tussen 26 april - 6 mei is Jaimi Faulkner in Nederland voor diverse optredens o.a. op het Life I Live festival- Den Haag (29/4) en in de Gigant in Apeldoorn (6/5). Tevens vindt er een speciaal akoestisch dubbelconcert plaats met ex-Di-rect frontman Tim Akkerman. Dit concert op 3 mei vindt plaats op de speciale industriële locatie ‘Bink vijf Hoog‟ in Den Haag.

Viel de Australiër eerder nog op doordat hij in zijn eentje het geluid van een one man’s band wist te creëren; dit keer laat hij daarnaast gastspelers uit Australië, Duitsland en Nederland overkomen om er een echt release feestje van te maken. Zeer spannend want nog niemand heeft eerder met elkaar gespeeld!
Jaimi Faulkner is een jonge (29) artiest uit Australië die begon als bluesgitarist/zanger maar nu een unieke mix maakt tussen rhythm & blues, folk, soul en popmuziek. In Australië won hij al een aantal zeer mooie prijzen en sinds eind 2010 speelt hij ook vooral in Duitsland en Nederland op festivals, in de zalen en niet te vergeten op de radio!

In 2011 speelde hij al solo op Radio 1, 2, 3FM, 6 en pakte zowel publiek als dj's in met zijn briljante gitaarspel, zijn sterke liedjes, zijn soulvolle stem en zijn innemende persoonlijkheid. Ook stond hij met veel succes op vele festivals en in de zalen en tours met o.a. Rory Block, Jon Allen, Waylon, Stevie Ann & Vonda Shepard.

Muziekblad OOR kopte; “Jaimi Faulkner raakt glimlachend de ziel. Faulkner wordt een grote.

www.jaimifaulkner.com

introducing Jaimi

https://twitter.com/jaimifaulkner