Cortonville streamt Absynthe Minded release-concert live vanuit Studio Brussel

08-05-2012 @ 18:37

Op 14 mei is de releasedatum van het nieuwe album van Absynthe Minded. Het album is getiteld ‘As It Ever Was’ en de opvolger van het succesvolle ‘Absynthe Minded’ (2009). Van dit album werden, mede dankzij de hit ‘Envoi’, ruim 60.000 exemplaren in zes landen verkocht. De band won daarnaast in januari 2010 maar liefst vier Music Industry Awards: Hit van het Jaar, Beste Album, Beste Rock/Alternative en Beste Groep.

Absynthe Minded stelt op 14 mei het album voor tijdens een live Club 69-concert van Studio Brussel. Dit zeer exclusieve concert wordt niet alleen live uitgezonden op de radio, maar fungeert ook als de aftrap van het nieuwe 3de kanaal dat door de Belgische zender VRT wordt gelanceerd. Ook hier zal het concert live uitgezonden worden, waarmee direct geschiedenis wordt geschreven. Niet alleen is het de eerste uitzending van dit nieuwe kanaal, het zal ook voor het eerst zijn dat een live concert van een Belgische band ook op de Belgische televisie wordt uitgezonden.

Cortonville
De band is inmiddels ook opgepikt door Cortonville.com, het nieuwe Nederlandse muziekplatform dat 3FM dj Eric Corton op 19 april jl. lanceerde. Corton breekt in Nederland al jaren een lans voor nieuw talent en wordt gezien als één van de voorvechters van het stevigere genre. Ook Cortonville zal het live concert vanuit Studio Brussel uitzenden; via een live stream kunnen bezoekers van de website het concert in zijn geheel meemaken. Vanaf 20.00 zal het gehele concert live te zien zijn op www.cortonville.com

As It Ever Was
Het nieuwe album ‘As It Ever Was’ werd opgenomen in Parijs, in de La Frette studio, waar o.a. ook Feist haar album opnam. Aan de knoppen zat Adam Samuels, een jonge producer die als rechterhand van Daniel Lanois al met de groten der aarde mocht werken. Als producer verdiende hij zijn sporen met de debuutalbum van John Frusciante. Dat Absynthe Minded graag afwijkt van het gangbare, bewijst de manier waarop de eerste single ‘Space’ werd uitgebracht. De video was enkel zichtbaar op www.mostexclusivevideoever.com en dan alleen op momenten dat het nummer ook daadwerkelijk op de radio werd gedraaid. Door middel van een zogenaamde ‘audio watermark code’ werd de clip automatisch gestart als het nummer werd gedraaid. Een spraakmakende manier om een nieuwe single te lanceren, die de band veel airplay heeft opgeleverd. Inmiddels is de clip te bekijken via youtube. ‘Space’ is ondertussen al 2 weken een #1 ‘Afrekeningshit’ op de belangrijkste Vlaamse poprock zender Studio Brussel.

As It Ever Was’ is vanaf 14 mei uit in Nederland en België. In Zwitserland en Spanje staat de release gepland op 11 juni. Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk volgen in september. Absynthe Minded stelde het album eerder al voor aan het publiek via een reeks concerten in 8 landen waaronder Paradiso in Amsterdam. Op 10 mei staat de band in Gebouw-T in Bergen-op-Zoom. Dit concert is verplaatst vanwege de geboorte van Leo, de zoon van drummer Jakob Nachtergaele.

http://absyntheminded.be/site/

https://twitter.com/#!/absynthe_minded