Hiphop held NAS 28 juni live in Melkweg Amsterdam

15-05-2012 @ 19:17

Nas komt terug! Op donderdag 28 juni presenteert de begenadigd rapper en tekstschrijver uit New York zijn nieuwste album ‘Life is Good’ met een volledig concert in de Melkweg, Amsterdam.

Rapper Nasir bin Olu Dara Jones, oftewel Nas, debuteert in 1994 met het album ‘Illmatic’, tot op de dag van vandaag beschouwd als één van de beste hiphop albums allertijden. In Nederland komt het succes in 1996, wanneer hij samen met Lauryn Hill een enorme hit scoort met de single ‘If I Ruled the World’. Daarna volgen hits als ‘Hate Me Now’, ‘Did You Ever Think’ en ‘One Mic’ (in samenwerking met Brainpower). Met ‘Untitled’ komt Nas opnieuw ijzersterk voor de dag en ontvangt hiervoor een Grammy-nominatie voor Best Rap Album. Ook de daarop volgende samenwerking met reggae-ster Damian Marley blijft niet onopgemerkt.

Tijdens zijn tournee met Damian Marley door Noord-Amerika en Europa start Nas met het schrijven van nieuwe nummers. Nu in 2012, staat de release van zijn jongste geesteskind ‘Life is Good’ eindelijk op de planning: het album verschijnt op 13 juli. Als voorproefje op het album is eerder dit jaar de club track ‘The Don’ uitgebracht; eind mei volgt de release van de eerste single ‘Daughters’. De eerste reacties op internet op de nieuwe Nas zijn louter positief. Met zijn eigen, unieke sound mag Nas zich rekenen tot één van de beste en meest originele rapartiesten van de laatste decennia. 

Donderdag 28 juni: NAS

Melkweg – Amsterdam

Entree: € 25,- (excl. servicekosten en lidmaatschap)

Aanvang: 20.00 uur

https://twitter.com/#!/nas

http://www.nasirjones.com/