Nieuw album Alain Clark: Generation Love Revival

17-05-2012 @ 18:50

De afgelopen maanden heeft Alain Clark aan zijn nieuwe album gewerkt in zijn eigen studio in Amsterdam. Voor de opnames werkte hij onder andere samen met bandleden van wereldsterren D’Angelo en Adele (waaronder Chris ‘Daddy’ Dave en Pino Palladino). De productie nam Alain wederom zelf voor zijn rekening, waarbij het album afgemixt is in New York. Op het album Generation Love Revival keert Alain terug bij de groove en zoekt hij zijn ‘ware ik’. Een album met zelfanalyse, over liefde, seks en spiritualiteit. ’Let Some Air in' is de eerste single van het album en is 11 mei uitgebracht.

Na Live It Out (2007) en Colorblind (2010), twee uiterst succesvolle albums vol melodische soul, keert Alain Clark (32) op Generation Love Revival terug naar de grote passie uit zijn jeugd: de groove. Alain: ‘Als vijftienjarige luisterde ik vooral naar hiphopartiesten. Net als zij dacht ik vanuit de groove: ritme en minimale melodie. Dat zijn mijn roots. Zo ben ik ooit begonnen met muziek maken. Op Generation Love Revival keer ik daar terug, maar ik neem tegelijkertijd een schat aan ervaring mee die ik in de tussenliggende jaren heb opgedaan.

De nummers van mijn vorige albums schreef ik op piano en gitaar. Op dit album werd de eerste stap dus altijd gezet vanuit de groove. Ik wilde bewust een ander soort album maken. Ik heb lang gezocht naar een voor mij nieuw geluid. Vrijheid is het codewoord op dit nieuwe album. Ik wilde geen succesformule herhalen, wilde mijn creativiteit niet inperken’. ‘Ik wilde zo eerlijk mogelijk naar mezelf toe muziek maken. Niet proberen iemand anders te pleasen of aan andermans verwachtingen voldoen. Het moest muziek zijn waar ik zelf blij en geïnspireerd van word. De nummers mochten best een wat rauwer randje krijgen.

De releasedatum van het nieuwe album is 21 mei

http://www.alainclark.nl/

https://twitter.com/#!/AlainClark

downloadlink single