Keane in oktober naar Heineken Music Hall

30-06-2012 @ 13:06

Afgelopen Pinkpop 2012 editie bracht Keane het publiek nog in extase met hun melodieuze popmuziek en hun spetterende show. Op dinsdag 16 oktober 2012 komt Keane terug naar Nederland voor een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.  

De doorbraak van Keane dateert alweer van 2004. Toen kwam het album 'Hopes And Fears' uit, met daarop ondermeer de hits 'Somewhere Only We Know' en 'This Is The Last Time'. In 2006 volgde 'Under The Iron Sea' die twee jaar later opgevolgd werd door 'Perfect Symmetry'. In mei van dit jaar verscheen het vierde succelvolle studioalbum van Keane: 'Strangeland'.

Volgens de bandleden zelf is 'Strangeland' het meest persoonlijke en eerlijke album tot nu toe. Tim Rice-Oxley: "'Strangeland' voelt als een avontuur, en avonturen brengen nu eenmaal ook onzekerheid met zich mee, en het risico op mislukking – maar ook de mogelijkheid tot veel moois en prachtige ontdekkingen". Muzikaal gezien speelt de piano als vanouds weer een grote rol, evenals de melancholische klanken van zanger Tom Chaplin. De eerste hit van het album is 'Silenced by the night' en de tweede hit 'Sovereign light café' is momenteel onderweg naar de hoogste regionen van de internationale hitlijsten.

Keane profileerde zich altijd als trio, met drummer Richard Hughes als derde bandlid, maar dit album betekent de geboorte van Keane als viertal. Basgitarist Jesse Quin was live en in de studio al een vaste waarde, maar is nu ook officieel onderdeel van de band. In het najaar zal dit viertal naar Amsterdam komen om de Heineken Music Hall om te bouwen naar een poptempel. Het optreden maakt deel uit van een 15 landen Europese najaarstournee.

KEANE

dinsdag 16 oktober 2012
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 39,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

http://www.keanemusic.com/

https://twitter.com/keaneofficial/

downloadlink album Strangeland