Doe Maar laat fans via twitter meeschrijven aan nieuw nummer

09-07-2012 @ 13:29

Doe Maar roept fans op om via Twitter mee te schrijven aan een nieuw Doe Maar-nummer. Het nummer, met alleen de eerste zes woorden tekst als 'voorzetje', staat nu online en heel Nederland mag meeschrijven aan de tekst. Via Twitter.

De komende acht weken kan iedereen wekelijks meeschrijven aan twee nieuwe regels. Uit alle inzendingen kiest Doe Maar wekelijks de 'winnende' twee regels. Na acht weken is het nummer klaar en zal Doe Maar het definitieve liedje opnemen.

Dit biedt iedereen de kans om mee te schrijven aan een potentiële Doe Maar hit en de acht winnende 'auteurs' zullen ook daadwerkelijk meedelen in de auteursrechten.

Wat zijn de verwachtingen van de band? Ernst Jansz: "Het is een experiment, ik laat me graag verrassen. Het is natuurlijk wel een unieke manier om het publiek bij de band te betrekken". Henny Vrienten is vooral benieuwd: "Een liedje schrijven is toch een ambacht. Ik ben echt benieuwd of hier een coherente tekst met een kop en een staart uitkomt".

Vanaf 9 juli is het nummer te beluisteren op www.doemaarmee.nu. De eerste woorden van de tekst komen van Doe Maar: "Op een dag komt de dag...".

Meedoen is eenvoudig: tweet de regels die hier volgens jou het beste bij aansluiten en sluit af met hashtag #doemaarmee. Elke week is er de mogelijkheid om nieuwe regels aan de tekst toe te voegen. De winnende regels zullen wekelijks op maandag bekend worden gemaakt in het radioprogramma 'Evers Staat Op' van Radio 538.

SYMPHONICA IN ROSSO
Symphonica in Rosso staat bekend als het meest prestigieuze en kwalitatieve muziekspektakel van Nederland. De eerste zes edities van Symphonica in Rosso trokken in totaal ruim 850.000 bezoekers verdeeld over 27 uitverkochte GelreDome concerten. De combinatie van spetterende optredens van de grootste artiesten, een gigantisch podium, de speciale licht- en geluidstechnieken, indrukwekkende visuals en het in het rood geklede publiek zorgen er ieder jaar voor dat Symphonica in Rosso een overweldigend spektakel is. Symphonica in Rosso is een naar wereldwijde maatstaven gigantische productie. Zo werken meer dan 600 mensen mee aan de spectaculaire show. Voor de 4 shows in 2012 zijn al ruim 110.000 kaarten verkocht.

SYMPHONICA IN ROSSO 2012
DOE MAAR
Met gasten: Frank Boeijen, Het Goede Doel, Erik Mesie (Toontje Lager) en Nol Havens (VOF De Kunst)

Zaterdag 13 oktober 2012
Woensdag 17 oktober 2012
Vrijdag 19 oktober 2012
Zaterdag 20 oktober 2012
GelreDome – Arnhem
Entree: € 35, € 44, € 53 en € 62 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur