Belgische band Balthazar onthuld nieuw artwork, single en tourdata

08-09-2012 @ 21:28

Eerder al maakte Balthazar bekend dat op 15 oktober hun nieuwe album ‘Rats’ uitkomt. De eerste single “The Oldest of Sisters”, is afkomstig van het nieuwe album. En dit is nog niet alles, ook is er een clubtour door Nederland bekendgemaakt. Alle tourdata van Balthazar in Nederland staan onderaan op deze pagina, de optredens in december in Nederland worden voorafgegaan door een heuse Europese tournee en een tweetal optredens in de VS.

Met debuutalbum ‘Applause’ lanceerden deze jonge Belgen zich tot één van de meest veebelovende bands van de afgelopen jaren. 15 Oktober is het eindelijk tijd voor album nummer twee. Met de langverwachte opvolger ‘Rats’ mag de band zich tot de top van België en daarbuiten voegen.

Toen de band begon met het schrijven aan een opvolger moesten zij toch enige druk op de schouders hebben gevoeld. ‘Rats’ doet echter vermoeden dat de band daar geen enkele last van heeft gehad. Op subtiele wijze bouwt de band voort op hun debuut zonder ergens in herhaling te vallen. De band wijkt af van de ingehouden spanning van het debuutalbum en lijkt meer uitgesproken. Het machinale is afgeworpen en de band zoekt in de nieuwe nummers meer naar symfonie en melodie. Mede door Serge Gainsbourg achtige sexy ritmepartijen klinkt de band opener dan voorheen. De tien tracks laten de luisteraar door hun ingenieuze teksten en melodielijnen wederom beduusd achter.

Live:
08.06 - Into The Great Wide Open, Vlieland
04.12 – Effenaar, Eindhoven
09.12 – Doornroosje, Nijmegen
11.12 – Tivoli de Helling, Utrecht
13.12 – Rotown, Rotterdam

http://www.balthazarband.be/

https://twitter.com/balthazarband