Nieuw album van The Gathering: Disclosure vanaf 12 september 2012

11-09-2012 @ 20:56

Drie jaar na ‘The West Pole’, een uitgebreide Europese tour in 2010 en een Zuid Amerikaanse tour van drie weken in 2011 verschijnt het nieuwe album ‘Disclosure’.
The Gathering is één van de succesvolste Nederlandse groepen in het buitenland en een voorbeeld voor een hele generatie bands. Inmiddels zijn van de backcatalogus een miljoen exemplaren verkocht.
The Gathering werkte, met tussenpozen, twee jaar aan de opvolger van ‘The West Pole’. ‘Disclosure’ is het tiende studioalbum van de band en de tweede release met de Noorse zangeres Silje Wergeland. Met ‘Disclosure’ doet The Gathering de luisteraar wederom versteld staan. Het album bevat een perfecte balans tussen electronische en organische muziek, een mix van pop, symfonische dreamrock, psychedelica, dansbaar, maar onmiskenbaar, herkenbaar The Gathering.
Sinds de oprichting 23 jaar geleden, heeft de muziek van The Gathering een constante evolutie doorgemaakt en is de drang om te experimenteren en zich verder te blijven ontwikkelen nooit afgenomen. Op ‘Disclosure’ staan acht nummers die bol staan van de stilistische afwisseling: van dance tot rock, van heavy tot groovend. ‘Disclosure’ kan een nieuw hoogtepunt genoemd worden in de discografie van de band.
In mei 2011 heeft The Gathering als opwarmertje het geweldige, elf minuten durende "Heroes For Ghosts" uitgebracht als gratis download, gevolgd door een videoclip die inmiddels meer dan 100.000 keer is bekeken. Onlangs is de tweede gratis download verschenen, "Meltdown", een episch nummer waarop voor het eerst ook zang van toetsenist Frank Boeijen te horen is en die weer een nieuwe kant van de band laat horen.
Disclosure’ is geproduceerd door gitarist René Rutten terwijl Guido Aalbers (o.a. Coldplay, Muse, Live, Counting Crows) verantwoordelijk is voor de mix. Silje’s zang is in Noorwegen opgenomen door Herbrand Larsen (Enslaved). Naast het album ‘Disclosure’ zal er nog een EP, alleen op 10-inch vinyl, verschijnen met daarop 4 remakes van nummers die ook op ‘Disclosure’ staan.
Na de release van ‘Disclosure’ zal de band eerst een aantal optredens doen in de samenstelling zoals die was ten tijde van ‘Always’ in 1992 (TG92) maar in februari / maart 2013 kan het publiek genieten van één van de uniekste, succesvolste en origineelste rockbands uit de Nederlandse muziekgeschiedenis in de huidige bezetting.
Disclosure’ komt op 12 september 2012 uit via Psychonaut Records. De distributie is in handen van Suburban Distribution.

Tracklist ‘Disclosure’:
Paper Waves
Meltdown
Paralyzed
Heroes For Ghosts
Gemini I
Missing Seasons
I Can See Four Miles
Gemini II

The Gathering: Frank Boeijen – keyboards, zang, Marjolein Kooijman – bas, Hans Rutten – drums, René Rutten – gitaar, Silje Wergeland – zang

The Gathering "Disclosure"

release: 12-09-2012

TG92 live
Zaterdag 15 september 2012: Groningen - Simplon
Zondag 16 september 2012: Utrecht - Tivoli de Helling
Zaterdag 22 september 2012: Apeldoorn - De Gigant
Zondag 23 september 2012: Haarlem - Patronaat

http://www.gathering.nl