Introducing: Imelda

17-09-2012 @ 22:21

Imelda is een zangeres met een soulvolle, doordringende dijk van een stem die je kippenvel bezorgt en je de ballen uit de broek rockt. Ze heeft samengewerkt met bekende artiesten zoals Gordon, Van Orly, Replay, Rose, Tascha's World en dat maakt dat optredens op de podia van onder andere Noorderslag, Night of The Proms, en Raymann Is Laat haar zijn toevertrouwd.

Zij won De Grote Prijs van Zuid Holland in de categorie Hip Hop/R&B en bij de NCRV redactie viel Imelda ook op. Zij verkozen haar tot Talent Van De Week met het zelf geschreven nummer “You Don’t Know”. Ook werd de track “Dreamer” Video Van De Week op URBNN. Als openings act in Cultuurpodium De Boerderij heeft Imelda grote indruk gemaakt op leadzangeres Sandra St Victor van de band The Family Stand.

Authentic” is Imelda’s eerste solo-product en verschijnt als EP en bevat vier nummers die gaan over ‘het dicht bij jezelf blijven’. Imelda: “Ik heb alle nummers zelf geschreven. “I Love You” heb ik speciaal geschreven voor mijn zoon. “Djoegoedjeng”, mijn eerste single, geeft uitdrukking aan het blije gevoel dat je ervaart tijdens bijzondere momenten in je leven.” “Authentic” is opgenomen in samenwerking met producer Jonas Filtenborg, ook bekend als drummer van Anouk, Beef en Relax.

Beïnvloed door artiesten zoals James Brown, Yolanda Adams, Michael Jackson & Chaka Khan, heeft Imelda zich ontwikkeld tot een veelzijdige zangeres met een muziekstijl die dichter bij haar hart ligt en je het beste kan beschrijven als 'Edgy Soul' with a Rocky twist'.

Imelda live:

Zaterdag 6 oktober – Panama, Amsterdam

Woensdag 24 oktober – Bluescafe, Apeldoorn

Vrijdag 26 oktober – Mijke’s Middag MC Theater, Amsterdam

www.reverbnation.com/imeldashowbizz

www.imelda.nl