Excelsior Recordings tekent Groningse band traumahelikopter

27-09-2012 @ 20:14

Het zong al een poos rond in Stad en Ommeland. Dat een garagerocktrio genaamd traumahelikopter alles kapot speelde. Met dank aan Kogar Records verspreidde de buzz zich over de rest van de wereld en anno 2012 mag Excelsior Recordings een album uitbrengen.

Mark, Daan en Roel van traumahelikopter debuteerden naar oud-Grunnens gebruik in Vera. Daarna bezochten ze De Affaire, Incubate en Sleazefest en deden supports van o.a. Ty Segall, Mikal Cronin en Smith Westerns.

Ook in Studio Sound Enterprise van Frans Hagenaars gaat traumahelikopter dezer dagen ‘als de brandweer’, zo meldt de directie. Met een beetje mazzel komt het debuutalbum dan ook dit jaar nog uit.

Zanger en gitarist Mark Lada: "Iemand zei me ooit dat 'ie 60 jaar rock 'n roll geschiedenis terug hoort komen in onze muziek. Dat vind ik tof. Blues, country, rhythm & blues, rockabilly, beat, punk, wave - allemaal belangrijk voor wat we doen. Oprechtheid is daarbij een sleutelwoord. Het liedje en de intentie erachter moeten gewoon goed zijn. Ik snap niet dat veel bands tegenwoordig zo wanhopig proberen binnen bepaalde lijntjes te kleuren, terwijl dat bij muziek die vroeger baanbrekend was en die we nu heel goed vinden juist niet gebeurde. Imperfectie is perfectie. Anders is er toch ook niks aan? Het moet gewoon echt zijn en daar heb je helemaal geen fancy spullen voor nodig. Gewoon inpluggen die gitaar."

Op 2 december staat traumahelikopter op Le Guess Who? in Utrecht.

http://www.facebook.com/pages/traumahelikopter/

http://traumahelikopter.tumblr.com/

https://twitter.com/trmhlkptr