Goran Bregovic presenteert nieuw album tijdens 3 NL shows

27-09-2012 @ 22:26

Eind september (deze week) komt de keizer van de Balkanpop, Goran Bregovic, voor drie shows naar Nederland om zijn nieuwste album ‘Champagne for Gypsies’ te presenteren. De kaartverkoop voor de bijzonder vrolijke en aanstekelijke shows van Goran Bregovic and his Wedding and Funeral Band is in volle gang en loopt via de websites van Tivoli, Patronaat en De Oosterpoort, Ticket Service Nederland en de bekende voorverkoopadressen.

Goran Bregovic behoort tot de vaandeldragers van de moderne Balkanpop, een genre dat de laatste jaren steeds populairder is geworden. De in Sarajevo geboren componist was in de jaren '70 en '80 de grootste rock-‘n-rollster van Joegoslavië. Zo had hij talloze hits met de band Bijelo Dugme en scoorde hij diverse #1-hits met de Poolse zangeres Kayah. Ook werkte hij samen met gerenommeerde artiesten als Iggy Pop, George Dalaras en Ofra Haza. Daarnaast heeft Bregovic de laatste twee decennia verschillende filmsoundtracks gecomponeerd, waaronder die van ‘Underground’, ‘Black Cat White Cat’, ‘La Reine Margot’ en ‘Borat’.

Champagne for Gypsies
Op maandag 24 september is de nieuwe cd van Bregovic, ‘Champagne for Gypsies’ uitgekomen. Net als het voorgaande album ‘Alkohol’, is ‘Champagne for Gypsies’ een gepassioneerde mix van rock, klassiek en natuurlijk zigeunermuziek. Volgens Bregovic zelf is het een ode aan de uiterst getalenteerde zigeunermuzikanten en hun invloed op de popcultuur door de eeuwen heen. Samen met o.a. The Wedding and Funeral Band, The Gipsy Kings en Eugene Hütz (Gogol Bordello) is ‘Champagne for Gypsies’ een absolute aanrader geworden voor iedereen die een voorliefde voor hedendaagse Balkanpop heeft. En voor wie het feestje helemaal compleet wil maken, vanaf 30 september is Goran Bregovic drie keer live te zien in Nederland!

GORAN BREGOVIC AND HIS WEDDING AND FUNERAL BAND

Zondag 30 september 2012
Tivoli - Utrecht
Entree: € 47,- (excl. servicekosten)

Maandag 1 oktober 2012
Patronaat - Haarlem
Entree: € 40,- (excl. servicekosten)

Dinsdag 2 oktober 2012
De Oosterpoort - Groningen
Entree: € 40,08 (excl. servicekosten)

www.goranbregovic.rs