Little boy lost wordt nieuwe single van Wouter Hamel

18-10-2012 @ 23:25

Wouter Hamel komt met een vierde single van zijn in 2011 uitgebrachte album Lohengrin. Het nummer 'Little Boy Lost' is een soulvolle ballad, waarop Hamel op zijn best is. Bijzonder is dat dit de eerste track is die Wouter schreef samen met zijn (destijds nieuwe) pianist Thierry Castel. Wouter Hamel zelf over de betekenis van Little Boy Lost: It's so hard to fly with hand-me-down wings... This song is about major fuck-ups, crash landings & attempts to take off again. 'Sure is hard to rhyme when there's nothing left to say.'

De video van de single is live opgenomen tijdens een speciale sessie met de band in de Betuwe. Little Boy Lost is vanaf 22 oktober 2012 digitaal verkrijgbaar.

De single Little Boy Lost komt van het album Lohengrin, dat op dit moment in de running is voor de Edison Jazzism Publieksprijs. Het album kwam direct na release op #6 binnen in de Top 100 album chart kreeg lovende kritieken.

Van stilzitten wil Wouter Hamel niets weten. Eerder deze maand rondde de zanger een succesvolle eerste Chinese tour af en momenteel is hij drukdoende met de bouw van zijn nieuwe studio. De rest van dit jaar en het begin van volgend jaar staat geheel in het teken van het werken aan zijn nieuwe album, dat in 2013 zal worden uitgebracht. Tussendoor doen Wouter en band een reprise ronde van de Nederlandse Lohengrin theatertour, in het voorjaar van 2013. Hamel zal hier samen met zijn band naast de bekende nummers voor het eerst ook enkele nieuwe nummers ten gehore brengen.

www.hamelmusic.nl