Seventies rock van Graveyard

21-10-2012 @ 12:58

Graveyard. Voor sommigen klinkt dit als een gothband met zware symphonieen maar niets is minder waar. Dit is rock zoals rock bedoeld is. Seventies rock, Psychedelische rock, you name it, zij zijn het. Afgelopen editie van Lowlands hebben de Zweden al een onuitwisbare indruk gemaakt (3voor12 gaf een 8) waar ze hebben laten zien dat ze klaar zijn voor het derde album "Lights Out“, de release van het album is 26 oktober.

Zelfs voordat Graveyard hun eigen biermerk kregen in Zweden en een Zweedse Grammy award wonnen voor Beste Hardrock Album voor het vorige album Hisingen Blues, werden ze al opgemerkt door vele critici en muziekliefhebbers. Rolling Stone magazine legende David Fricke omscheef het zo: “They blew a few dozen minds with their ‘unison-fuzz riffs’ and “sharp rhythmic turnarounds—like a prog-rock FREE or a nimbler BLACK SABBATH.” Na honderden shows, komt Graveyard met het compleet analoog opgenomen album “Lights Out”.

De liveshows van Graveyard hebben de band een grote groep devote fans opgeleverd. In de VS was de headline tour van dit jaar op een enkele show na compleet uitverkocht en ook in Europa vallen ze op bij een steeds grotere groep.

Op 8 december staat Graveyard op Speedfest, Eindhoven, op 9 december in de Melkweg, Amsterdam en op 17 december in Vera, Groningen.

http://graveyardmusic.com/s/

https://twitter.com/graveyardsongs