Tim Knol zingt titelsong film Koning van Katoren

13-11-2012 @ 17:19

Ook Anne Soldaat, Triggerfinger, Moss, Happy Camper en The Upsessions in score

Tim Knol heeft de titelsong voor de familiefilm Koning van Katoren gemaakt. De jonge muzikant schreef het nummer May Take Long speciaal voor de film die begin december in première gaat in de Nederlandse bioscopen. Het nummer was voor het eerst te horen in de radioshow van Giel Beelen op 3FM en de bijbehorende video is hier te zien. In de film zitten verder onder meer nummers van Anne Soldaat, Triggerfinger, Moss, Happy Camper en The Upsessions.

De 23-jarige Tim Knol bracht vorig jaar zijn tweede album Days uit en speelde daarmee onder meer op Lowlands en het hoofdpodium van Pinkpop. De zanger is enthousiast over de totstandkoming van de titelsong: "Het was voor mij heel verfrissend om op basis van een film een liedje te schrijven. Ik vind het erg leuk als een titelsong qua sfeer en tekst goed bij een film past en volgens mij is dat met May Take Long best wel goed gelukt." Momenteel werkt Knol aan zijn volgende album, dat in 2013 zal verschijnen.

Koning van Katoren
In de film van regisseur Ben Sombogaart waagt de 17-jarige Stach (Mingus Dagelet) zich aan vijf onmogelijke opdrachten om de nieuwe koning van Katoren te worden. Hij wordt hierin bijgestaan door de jonge journaliste Kim (Abbey Hoes). De film Koning van Katoren, naar het populaire jeugdboek van Jan Terlouw, draait vanaf 5 december in de bioscopen.

De hoofdrollen worden gespeeld door Mingus Dagelet en Abbey Hoes. Andere rollen worden voor rekening genomen door o.a. Catherine ten Bruggencate, Beppe Costa, Glenn Durfort, Gerardjan Rijnders en Frits Lambrechts. Koning van Katoren wordt geproduceerd door Kasander Film en uitgebracht in de bioscopen door Benelux Film Distributors.

www.koningvankatorendefilm.nl
www.timknol.nl