Zuid-Afrikaanse topcomedian Trevor Noah komt naar Toomler, Amsterdam

14-11-2012 @ 22:02

De Zuid-Afrikaanse topcomedian Trevor Noah komt op 14 en 15 januari voor twee exclusieve optredens naar Amsterdam. Hij zal zijn podiumdebuut in Nederland maken in Toomler.

Trevor Noah is de bekendste comedian van het Afrikaanse continent. Dat is niet zonder reden: als zoon van een Zuid-afrikaanse moeder en een Zwitserse vader groeide hij op in de “township” Soweto. Hij leefde zowel onder het apartheidsregime als onder het beleid van Nelson Mandela. Zijn geweldige gevoel voor humor en charmante voorkomen in combinatie met die multi-etnische achtergrond zorgen ervoor dat Trevor Noah een fantastische comedian is.

Hij begon zijn carrière toen hij 18 jaar was als lokale DJ. Vervolgens kreeg hij een rol in een Zuid-Afrikaanse soap. Toch was comedy zijn echte roeping. Hij speelde overal in Zuid-Afrika en al snel ook daarbuiten. Zo toerde hij succesvol met grote comedians als Gabriel Iglesias en Carl Barron. Ook nam Russell Peters hem op sleeptouw tijdens zijn Zuid-Afrikaanse tour.

Voor Trevor Noah er erg in had was hij de populairste comedian van zijn hele continent. Hij kreeg grote presentatieklussen aangeboden bij allerlei awarduitreikingen en mocht zijn eigen late night talkshow hosten.

Inmiddels is Afrika te klein voor hem. Hij verhuisde dit jaar naar de VS en verovert nu in rap tempo zijn nieuwe thuisland en de rest van de wereld met zijn slimme grappen, relaxte presentatie en originele kijk op bijvoorbeeld politiek, ras, sub-culturen en zijn geboorteland.

Zo speelde hij dit jaar op het Just For Laughs comedyfestival in Montreal en voor een miljoenenpubliek in the Tonight Show van Jay Leno. Eddie Izzard was dusdanig onder de indruk van Noah dat hij hem een maand lang op het Fringe comedyfestival in Edinburgh presenteerde. In december zal hij 30 uitverkochte shows in het beroemde Soho Theatre in Londen spelen.

Daarna is op 14 en 15 januari Nederland aan de beurt voor twee shows in de intieme comedyclub Toomler in Amsterdam. Een unieke kans om deze geweldige comedian van heel dichtbij te bekijken, voor hij wereldberoemd is!

Bekijk hier een clip van Trevor Noah over Oprah

Een fragment van zijn optreden bij Jay Leno

Comedytrain International presents: TREVOR NOAH
14 en 15 januari 2013
Toomler
Breitnerstraat 2 (Naast Hilton Hotel)
1077 BL Amsterdam
Aanvang: 20:30 uur
Zaal Open: 19:00 uur
Tickets: 15 euro
Kaartverkoop start op 15 november via www.toomler.nl