3JS brengen eerbetoon aan hun 'Bronnen' naar Noord-Holland

18-12-2012 @ 19:29

Op dinsdag 15 januari 2013 is de officiële première van de theatertour ‘Bronnen’ van 3JS in theater de Meerse, Hoofddorp. Deze vierde theatertour start op 10 januari met een try-out in het Kennemer theater te Beverwijk. In Bronnen’ nemen 3JS de bezoeker mee naar de tijd van de fraaie gitaarsolo’s en muziekklassiekers. Ze maken hun fans deelgenoot van de liedjes en artiesten die hun muzikale inspiratiebronnen vormen. Uiteraard worden de bezoekers ook getrakteerd op liedjes uit hun eigen repertoire en vertellen 3JS hoe deze liedjes tot stand zijn gekomen. De theatertour valt samen met de release van het verzamelalbum: ‘Totzoverder…Het beste van 3JS’. Dit album verschijnt op 25 januari 2013.

Naast bovenstaande twee steden doen 3JS nog vijf andere steden aan in Noord-Holland:

Alkmaar- 5 februari 2013 met speciaal voorprogramma van muziekexpert Leo Blokhuis

Zaandam – 7 februari 2013

Amsterdam – 17 februari 2013

Hoorn – 27 & 28 maart 2013

Purmerend – 2 april 2013

Ga voor kaarten naar: www.ntk.nl/voorstelling/3js

Bronnen

Na zes jaar en drie succesvolle landelijke theatertours kijken Jaap Kwakman, Jan Dulles en Jaap de Witte nog altijd met veel plezier terug naar de tijd voordat ze als 3JS met hun Nederlandstalige liedjes vanuit Volendam het land in trokken. Ruim tien jaar lang speelden de heren in allerlei Volendamse dijkkroegen nummers van hun eigen, vaak Engelse, Ierse en Amerikaanse helden. Dat waren bands en singer/songwriters uit de goeie ouwe tijd, toen er op de radio ruimte was voor echt goeie liedjes en fraaie gitaarsolo’s werden gewaardeerd. Deze muzikalebagage is voor 3JS altijd van onschatbare waarde geweest en is duidelijk terug te horen in hun repertoire. Zoals ook schrijvers achter in hun boek vaak hun bronnen vermelden, zo willen 3JS graag met hun vele fans delen waar de inspiratie voor bepaalde liedjes vandaan is gekomen. Vandaar de titel Bronnen. Naast hun eigen repertoire wordt de bezoeker getrakteerd op een aantal juweeltjes uit 80 jaar muziekgeschiedenis.

Bronnen is van 10 januari tot 16 april te zien in ruim 30 steden door het hele land.

Het complete overzicht van alle steden is te vinden op: www.ntk.nl/voorstelling/3js-bronnen-3js of www.3js.nl/agenda/

Totzoverder…Het beste van 3JS

25 januari 2013 verschijnt het eerste 3JS verzamelalbum ‘Totzoverder… Het beste van 3JS’. Het album bevat niet alleen al hun grootste hits van de afgelopen zes jaar, maar ook drie compleet nieuwe songs. Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte schakelden de hulp in van hun fans om het album samen te stellen. Fans konden hun 10 favoriete 3JS nummers doorgeven via de 3JS website. Het liedje ‘Watermensen’ kwam veruit als populairste liedje uit de bus.

Totzoverder...Het beste van 3JS wordt op 25 januari 2013 uitgebracht door Artist & Company.

Voor meer informatie: www.3js.nl

https://twitter.com/driejs