Beatrice van der Poel brengt hommage aan Etta James

16-01-2013 @ 21:39

Eind februari 2013 zal het nieuwe album van zangeres Beatrice van der Poel getiteld "Als ik later" verschijnen met daarop onder andere het nummer, "'t Is waar".
Beatrice start 19 januari met haar nieuwe tour waar ze naast Etta James ook Nick Cave en Jimi Hendrix in zal vertolken.

Een warme gloedvolle stem met een rauw randje. Teksten die diep gaan, oprecht zijn en woorden die nagalmen. Beatrice van der Poel heeft soul, heeft blues, heeft poëzie en het lef om in het Nederlands haar ziel en zaligheid op tafel te leggen. Hartverwarmend, herkenbaar en met een vlijmscherpe visie op het leven. 20 januari 2012 is het precies een jaar geleden dat Beatrice’s muzikale heldin, Etta James, overleed. Beatrice wilde op gepaste wijze een hommage brengen aan deze legende. Haar woorden: “Toen ik een jaar of 18 was kreeg ik een cassettebandje van een bevriende muzikant. Mijn muzikale interesse lag destijds bij New Wave, Punk en Captain Beefheart. Op dat cassettebandje stond geschreven “Blues & Soul”. Het bandje draaide ik in mijn Walkman en plots was zij daar: Etta James. “At Last” met de violen in het intro en die donkerrood fluwelen stem die mij diep raakte. “Eindelijk” zong ze, eindelijk is mijn grote liefde daar… Een blije melancholieke jazzy blues over het vinden van je ware liefde. Het nummer duurde ruim twee minuten en alles was gezegd. “At Last” van Etta James veranderde mijn muzikale leven. Zij was direct mijn nieuwe vocale heldin. Haar techniek en interpretatie. Van ruige Soul, Rhythm and Blues naar smooth Jazz maar ook met een scheurend randje Blues.
Mijn ode aan Etta James, een Nederlandstalige interpretatie van “At Last”: "'t Is waar”. Bij het vertalen heb ik echt gezocht naar woorden die qua klank kleuren zoals die in de Engelse tekst. We namen het nummer op om 1 uur in de middag en waanden ons in een jazzclub om 2 uur s’nachts. De band speelt zacht en ingetogen. De piano een tikje out of tune. De zangeres een tikje tipsy. Ze zoekt steun bij een barkruk. Het Hammondorgel ronkt. Na ruim 2 minuten was het verhaal verteld. En zo staat deze one-take op de band. Eindelijk, Etta voor jou!

Muzikanten:
Beatrice van der Poel - Zang
Tim Eijmaal - Gitaar/Mellotron

Thijs Vermeulen - Bas

Daniel van Dalen - Drums

Sven Figee - Piano/Hammond

Opgenomen en gemixt door Roland Dirkse @ Marmalademusic Delft

Het album komt in eigen beheer uit op MG en de distributie loopt via Coast to Coast.

http://www.beatricevanderpoel.nl/

https://twitter.com/Beatricevdpoel

concerten:

30-01-2013          ’t Beest – Goes

03-02-2013          Walhalla – Rotterdam

13-02-2013          Fulcotheater – IJsselstein

16-02-2013          Paradox – Tilburg

28-02-2013          Prismare – Enschede

01-03-2012          Agnietenhof – Tiel

02-03-2013          De Kik – Elst

08-03-2013          Griffioen – Amstelveen

22-03-2013          Bouwkunde - Deventer

18-04-2013          Zindering Schouwburg – Utrecht