Klokgebouw in Eindhoven boekt traumahelikopter

18-01-2013 @ 12:33

Groningse garagerockers maken indruk op Eurosonic Noorderslag

De Groningse garagepunkband traumahelikopter speelt op vrijdag 8 februari in Eindhoven. Op zich niet zo heel bijzonder, ware het niet dat ze dit keer mogen aantreden in de grote zaal van het Klokgebouw (cap. 4.500), de zaal waar eerder acts als Motorhead en The Black Keys optraden.

Een opmerkelijke boeking, zo lijkt het, maar toch ook weer niet. Klokgebouw manager Jan Buys vertelt: “Wij zagen afgelopen weekend op Noorderslag twee fantastische shows van traumahelikopter. De band liet een verpletterende indruk achter en kwam als ongeslagen winnaar uit de strijd. Wij willen er op tijd bij zijn en hebben er alle vertrouwen in dat traumahelikopter de zaal zal uitverkopen. Het wordt erg bijzonder.

Effenaar programmeur Robert Schaeffer beaamt dat. “Wij hebben hier in Eindhoven al jaren gebouwd aan een garagerockscene. Samen met zalen als Area51 en evenementen als het Speedfest heeft Eindhoven een uitstekende voedingsbodem voor dit soort muziek. Dit is een logische keuze, en de kroon op ons werk.”

Ook het muzieklabel van traumahelikopter, het Amsterdamse Excelsior Recordings, reageert opgetogen op het verhaal. Adriaan Pels van het label: “traumahelikopter leek tot Eurosonic Noorderslag het best bewaarde geheim uit Groningen-Noord, maar sinds het Europese showcase festival in de thuisstad hebben de garagerockers inmiddels ook het Zuiden bereikt. Binnenkort is ook het Westen aan de beurt met een show in een grote zaal in Amsterdam Zuid-Oost.

De band zelf reageert nuchter. Manager Frank Kimenai: “traumahelikopter is een garagerockband, en is gewend om in garages en fabriekshallen te spelen. Eigenlijk is het Klokgebouw gewoon een hele grote parkeergarage. Niks nieuws dus. Voor ons is dit een logische volgende stap.

De voorverkoop start 17 januari om 10:00 uur via www.effenaar.nl. Kaarten kosten 10 euro plus servicekosten.

traumahelikopter bracht op 11 januari haar debuutalbum uit via Excelsior Recordings en presenteerde deze op 5 januari in een nagenoeg uitverkochte VERA in Groningen. Veel media-aandacht was er, met optredens bij (3voor12 Radio), op 3FM bij Giel Beelen, twee verpletterende shows op Noorderslag, waarvan een in de Mojo kelder en een op Noorderslag zelf, waar ze en een 9,5 kregen van 3voor12. De band speelde op 17 januari ook in het tv-rpogramma De Wereld Draait Door.

http://www.facebook.com/pages/traumahelikopter/

http://traumahelikopter.tumblr.com/