Indie Gameleon 2013: 1e grote Indie Game Developer event Noord-Nederland

27-02-2013 @ 22:27

Het festival Indie Gameleon 2013 vindt plaats van vrijdag 8 maart tot en met maandag 11 maart in het Oude RKZ in Groningen.

Het programma bestaat uit lezingen, workshops, een showcase, films, documentaires, een gamejam, een console gaming night en een chiptune dansfeest. Indie staat voor independent; een Indie Game Developer staat dus voor iemand (of een groep) die onafhankelijk probeert een computerspel te ontwikkelen en uit te brengen. Deze tak van de game-industrie is wereldwijd in opkomst.

Sprekers op het festival komen van vrijwel alle game-development opleidingen uit het noorden en een aantal ontwikkelaars, zoals Grendel Games, MADlogic de Hanzehogeschool Groningen (hoofdsponsor) en de RUG.

Programma:

Van vrijdag tot en met zondag is er een game-jam in de Kapel van het ORKZ. In deze wedstrijd strijden zo’n 10 teams om binnen 48 uur een computerspel te bouwen aan de hand van een thema. Dit jaar is het thema: Break The Rules. Daarnaast zijn er in de RKZbios een aantal gamegerelateerde documentaires, waaronder: Indie Game: The Movie, Minecraft, the History of Mohjang, Reformat the Planet en Ecstasy of Order. Er is een open Indie Game Showcase in het Dagcafé van het RKZ: hier kan elke onafhankelijke ontwikkelaar -van klein bedrijf tot zolderkamerprogrammeur- de door hem/haar ontwikkelde computerspellen aan het publiek tonen.

Op vrijdagavond begint het festival met een gratis toegankelijke Console Gaming Night in de ORKZ-bar en op zaterdagavond is er een dansfeest, op muziek gegenereerd door spelcomputers door meester-chiptuners XYCE, RoccoW, Men of Mega en de deejays van het Eindbaas-collectief.

Meedoen aan de game-jam kost € 35, - (dit is inclusief 3x avondeten, 2x ontbijt en lunch)

Festivalbezoekers kunnen kiezen uit een weekendkaart (€ 30, -) of een dagkaart (€ 20, -)

Studenten krijgen 50% korting op de festivalkaarten.

Inschrijven kan op: www.indie-gameleon.org.

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: