Macklemore & Ryan Lewis na singlehit nu ook album uit

10-03-2013 @ 22:29

Met een hit van formaat op zak in onder meer Australië, Amerika, Engeland, zijn Macklemore & Ryan Lewis nu ook succesvol op het Europese vasteland. Inmiddels staat Thrift Shop van het duo uit Seattle in veel Europese landen in de hitlijsten: #1 in België en Nederland, top 3 in Duitsland, (zie verder Music Charts op onze website). Reden dat ook het album The Heist wordt uitgebracht. Het album bevat meer nummers in dezelfde lijn als de eerste hitsingle. Zo werd Same Love, wat over het homohuwelijk gaat, enthousiast ontvangen in The Ellen DeGeneres Show en is Can’t Hold Us een geheide knaller op de dansvloer. Beiden zullen zeker succesvol zijn bij een single-release. 

In 2005 bracht Macklemore zijn eerste album, Language Of My Mind, uit met veel goede recensies. Na wat jaren van artistieke strubbelingen door het gebruik van drugs, besloot Macklemore zich definitief in dienst te stellen van zijn muziek. De katalysator voor deze beslissing was producer / DJ Ryan Lewis, wiens oog voor design, fotografie, video- en muziekproductie een drijvende factor is achter het succes van het duo.

2012 was het jaar van het grote succes met name om te beginnen in eigen land. Na jaren van het opbouwen van een trouwe fanbase kwam het album The Heist binnen op #1 bij iTunes en #2 in de Billboard charts. De video van Thrift Shop, die verhaalt over tweedehandskleding, heeft meer dan 150 miljoen views op YouTube bereikt.

Het succes van The Heist brengt ze nu de hele wereld over, en waar elk optreden compleet uitverkocht is. Daarnaast zijn ze ook te zien en te horen bij veel Amerikaanse festivals, waaronder Lollapalooza , Soundset, MusicFest NW, Sasquatch, Outside Lands (San Francisco) en het SXSW festival in Austin. 

Dit jaar is Europa aan de beurt en wordt ook Nederland aangedaan. Op 21 juni a.s. staan ze op het nieuwe festival Best Kept Secret in Hilvarenbeek.

MACKLEMORE & RYAN LEWIS: The Heist
Release: 15 maart 2013

http://macklemore.com/

http://www.facebook.com/Macklemore