Job Bovelander is de nieuwe muze voor Belinda Meuldijk

14-03-2013 @ 20:56

Belinda Meuldijk heeft haar nieuwe muze gevonden in de 23-jarige zanger Job Bovelander. Belinda Meuldijk schreef bijna alle hit singles voor haar ex-man Rob de Nijs. Sinds hun breuk in 2005, schreef Belinda geen liedjes meer voor een andere zanger of band. Job Bovelander had al maandenlang de muziek voor zijn nieuwe single geselecteerd, maar kon de juiste tekstschrijver niet vinden. Hij is zelf groot fan van de liedjes van Rob de Nijs. Hans Cornelissen, manager van Job Bovelander, dacht daarom meteen aan Belinda Meuldijk en benaderde haar. Na de eerste ontmoeting tussen Belinda en Job, was Belinda onmiddellijk gecharmeerd van de innemende jonge zanger. Ze stemde in met het idee om de tekst te schrijven voor zijn nieuwe single en om een samenwerking aan te gaan voor langere termijn. De release van de swingende single met de titel ‘Zo’ is 15 maart.

De videoclip van ‘Zo’ is nu hier te bekijken.

Belinda Meuldijk over Job: Job heeft het totale pakket: de stem, het uiterlijk en het talent. Ik werd gevraagd om voor hem te schrijven en dat werd een spannende duik in het verleden voor mij, omdat ik het weliswaar 25 jaar gedaan heb, maar niet wist of ik het nog wel kon. Het was inspirerend, vooral omdat hij alles kan met zijn stem en ik denk dat we een klik hadden. Het werd een feestje en dat hoor je Zo!

Job Bovelander over de samenwerking met Belinda: Vanaf mijn eerste ontmoeting met Belinda merkte ik al dat er een tekstuele-klik was. Ze weet precies de juiste snaar te raken als het gaat om gevoel in een nummer, en dát vind ik ontzettend belangrijk. Naast de nieuwe single ‘Zo zijn we ook al met andere teksten aan de slag, en daar zitten toch een aantal juweeltjes bij!

Job Bovelander

Job speelde rollen in o.a. Pietje Bell , Zeg ‘ns AAA – het toneelstuk, Op Hoop van zegen, Hoe overleef ik m’n eerste zoen. Op televisie speelde hij in populaire series als Onderweg naar Morgen, de remake van Zeg ‘ns AAA, Moeder ik wil bij de revue en in meerdere films waaronder Kruimeltje en Penny’s Shadow.

Afgelopen najaar kroop Job in de huid van ‘Coole Piet’, de populaire piet uit de RTL-serie De Club van Sinterklaas en film Sinterklaas en het geheim van de speelgoeddokter waarvan hij ook de titelsong zong. Ook komend najaar kruipt hij weer in de huid van ‘Coole Piet’.

Momenteel is Job Bovelander te zien in de succesvolle musical De Jantjes als één van de Jantjes, waarvan in april na een zegetocht door het land de voorlopig laatste reeks voorstellingen wordt gespeeld in Koninklijk Theater Carré. Komend theaterseizoen zal Job een rol vervullen in het dramatische toneelstuk Eindeloos, met o.a. Diana Dobbelman.

In 2012 tekende Job een contract bij Cloud9Music. Zijn eerste Nederlandstalige single ‘Sinds die eerste nacht’ bereikte mooie noteringen in de diverse hitlijsten. Momenteel wordt er hard gewerkt aan zijn debuutalbum en zal Job met dit swingpop-repertoire vanaf deze zomer optreden in het land.

Job Bovelander gaat met zijn eigen JB Big band optreden.

http://jobbovelander.nl/

https://twitter.com/jobbovelander

downloadlink single