Atoms For Peace naar Amsterdam

20-03-2013 @ 22:34

Radiohead zanger Thom Yorke komt met zijn electrorockproject Atoms For Peace naar Nederland. Op zondag 7 juli geeft de band, met daarin verder Flea (Red Hot Chili Peppers), Nigel Godrich (producer van Radiohead), Joey Waronker (Beck & R.E.M.) en Mauro Refosco (Forro in the Dark) een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.  

Thom Yorke is ook naast Radiohead muzikaal actief. In 2006 bracht hij het solo album The Eraser uit en in 2009 starte hij een nieuwe samenwerking met Flea op bas, Nigel Godrich op gitaar en synths, Joey Waronker op drums en Mauro Refosco op percussie.

De nieuwe supergroep krijgt in 2010 de naam Atoms For Peace, naar het gelijknamige nummer op Yorke’s solo album. Na de singles Default en Judge, Jury and Executioner, verscheen op 25 februari het debuutalbum Amok.

Amok is niet beter dan het recente Radiohead-werk, maar op een bepaalde manier wel lekkerder: neem alleen al die groove in Stuck Together Pieces.” – Volkskrant

Yorke laat zijn stem gevoelig meetrillen met de muziek, op een cd die bijna alleen maar sterke nummers telt, zoals Judge Jury And Executioner, Ingenue , Stuck Together Pieces, Ingenue 1 en het nerveus ritselende Before Your Very Eyes.” – NRC Handelsblad

ATOMS FOR PEACE
+ support act Owiny Sigoma Band

Zondag 7 juli 2013
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 49 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

http://atomsforpeace.info/