Andre Rieu: Rieu Royale

03-04-2013 @ 20:17

Koninginnedag (30 april) in Amsterdam is altijd al een bijzonder evenement en dit jaar is er op die nog veel meer te vieren nu prins Willem Alexander en prinses Màxima officieel tot de nieuwe koning en koningin van Nederland worden. Eerder dit jaar hield koningin Beatrix een toespraak voor de hele Nederlandse bevolking waarin ze haar aanstaande aftreden aankondigde. Dit vindt plaats op dinsdag 30 april 2013 bij het Koninklijk Paleis op de Dam.

André Rieu is uitgenodigd om voor deze feestelijke gelegenheid een splinternieuwe medley van walsen te arrangeren. Het resultaat daarvan is de Kroningswals: een wals voor de nieuwe koning door de koning van de wals! De Kroningswals wordt door André en zijn Johann Strauss Orkest tijdens het Koningsbal op het Museumplein (tegenover het wereldberoemde Rijksmuseum) live ten gehore gebracht. De televisieregistratie van de kroning en de festiviteiten wordt wereldwijd uitgezonden. Behalve André Rieu zal ook André van Duin hierbij aanwezig zijn evenals die andere André, nl. de acteur die Andre Hazes speelt in de musical 'Hij gelooft in mij' nl. Martijn Fischer.

De Kroningswals maakt deel uit van een speciaal compilatiealbum dat André zelf heeft samengesteld: Rieu Royale. Dit album bevat ook een nieuw arrangement van het Nederlandse volkslied, het Wilhelmus, dat nog nooit eerder zo op cd is gezet. Het album heeft voor release (op 3 april) al de Gouden Status bereikt.

bron: o.a. André Rieu

downloadlink album Rieu Royale