Geert Leurink: superveelzijdig artiest

11-04-2013 @ 21:45

Geef hem een publiek, van welke omvang of leeftijd ook, en hij weet de aandacht te trekken, te boeien en te vermaken. Dat was al zo als frontman bij de band La Lupa, waarmee hij in 1990 de Grote Prijs van Nederland won, dat was zo bij funkband The Real Centimeters, klezmergroep Mazzeltov en Diep Triest, en dat is zeker zo nu hij met zijn soloprogramma op de planken staat.
We hebben het over songwriter, producer en zanger, gitarist Geert Leurink.

Behalve in verschillende bands speelde Geert Leurink ook in diverse theaterproducties, van The Soul of Motown tot Fame the Musical. Ook componeerde hij, samen met Henk Westbroek, voor de film-CD ‘De Scheepsjongens van Bontekoe’ en schreef liedjes voor de revue ‘Baas Boppe Baas’. Voor het succesvolle met platina bekroonde album "Hallo Wereld" van Kinderen Voor Kinderen schreef hij "Word ik dit of word ik dat". Ook is Geert een ervaren neusfluiter.

Nu heeft Geert een Nederlandstalig solo album gemaakt. Van dat album is als voorloper de single "Papa waar ben jij?" uitgebracht. Op het album spelen topmuzikanten mee, dit zijn: Marijn van den Berg, Serge Bredewold, Gertjan van der Weerd, Gregor Hamilton, Arthur Rombouts. Het album staat gepland voor release eind mei, begin juni. 

Geert Leurink "Papa waar ben jij?"

Website: www.therealcentimeter.com
http://www.geertleurink.nl/
https://twitter.com/geertleurink