Nick & Simon brengen single uit in Zuid-Afrika

15-05-2013 @ 17:37

Nick & Simon gaan een eerste single uitbrengen in Zuid-Afrika. Het liedje met de titel ‘Wat een Nag’ is een cover van hun eigen liedje ‘Wat een Nacht’. ‘Wat een Nag’ is door Nick & Simon volledig in het Afrikaans opgenomen met de Zuid-Afrikaanse zangeres Simangele Mashazi (Sima). De tekst is vertaald door de bekende Zuid-Afrikaanse producer Schalk Joubert, die de single tevens produceerde. Momenteel zijn Nick & Simon op de Nederlandse TV te zien bij de Tros voor hun muzikale ontdekkingsreis in Zuid-Afrika. ‘Wat een Nag’ is de titelsong van dit programma: Nick & Simon, Die Suid-Afrikaanse Droom.

De single ‘Wat een Nag’ wordt in Zuid-Afrika uitgebracht door David Gresham Record Company.

De David Gresham Record Company werd in 1972 opgericht door de populaire radio- en televisiepersoonlijkheid David Gresham. David Gresham Records representeert een aantal grote internationale acts waaronder Nickelback, Kylie Minogue, Depeche Mode, Erasure en Tiësto.

Het muzieklabel vertegenwoordigt ook een aantal award winnende lokale artiesten waaronder Jesse Clegg, Jimmy Nevis, Andre Schwartz en The Plastics. Het bedrijf, gevestigd in Woodmead: Johannesburg, heeft twee opnamestudio’s, een muziekuitgeverij, een nationaal Sales & Promotions team en een eigen productie-, finance- en digital operations afdeling.

Voor meer informatie: www.greshamrecords.co.za

In de tweede aflevering van Nick & Simon, Die Suid-Afrikaanse Droom is te zien hoe Nick & Simon kennis maken met producer Schalk Joubert en zangeres Sima. De videoclip van ‘Wat een Nag’ is na de uitzending op de website Sterren.nl te zien.

Nick & Simon, Die Suid-Afrikaanse Droom

Na hun succesvolle avontuur in The American Dream, reizen Nick & Simon dit keer af naar Zuid-Afrika. In dit prachtige land gaat het populairste duo van Nederland op muzikale ontdekkingsreis. De muzikanten in hart en nieren proberen zoveel mogelijk te leren van de Zuid-Afrikaanse muziekcultuur en laten dit land daarnaast kennis maken met hun eigen muziek. Vanaf 8 mei is de reis van Nick & Simon, zes weken lang om 20:25 uur op Nederland 3, te zien in Nick & Simon, Die Suid-Afrikaanse Droom.

Producer Schalk Joubert

Basgitarist Schalk Joubert, ontving twee Sama nominaties voor zijn debuutalbum ‘Kayamandi’. Hij heeft op verscheidenen grote internationale festivals gespeeld en werkte o.a. samen met de Amerikaanse zangeres Michelle Shocked. Hij wordt gezien als één van de grootste Zuid-Afrikaanse muzikanten uit Kaapstad van dit moment en wordt alom geprezen door andere muzikanten als producer. Zijn muzikale inspiratie haalt hij van West-Afrikaanse muziek van Salif Keita tot Miles Davis, The Bach cello suites en Frank Zappa.

www.nickensimon.nl