Nieuwe single Diggy Dex

21-05-2013 @ 21:26

Woensdag 22 mei verschijnt officieel de videoclip van ‘Vannacht nog’. Het is de tweede single van het aankomende album ‘Do It Yourself ‘ van Diggy Dex

Drie weken geleden verscheen het nummer ‘Barricaden’ via Soundcloud. Deze track zal niet op ‘Do It Yourself’ verschijnen.

In april trok Diggy Dex samen met Engel, Def. P en Dj DNS langs een stuk of negen podia en festivals onder de naam: ‘Kleine Jongen Tour’. Geïnspireerd op een vijf jaar oud nummer, was dit beter laat dan nooit. Check hier een kleine sfeerimpressie. Aankomende zomer doen ze met dit collectief nog een paar festivals aan.

Achter het pseudoniem van rapper/producer Diggy Dex gaat Koen Jansen schuil, die al een jaar of tien een vaste waarde is binnen de Nederlandse hiphop. Eerst als onderdeel van het collectief D.A.C. In 2006 verschijnt zijn solodebuut Verhalen vanuit de sofa dat als de spreekwoordelijke bom inslaat.  Zijn naam is gevestigd. Met zijn tweede, Mayonaise voor de ziel (2008), liet hij horen zichzelf tekstueel en muzikaal niet vast te willen pinnen.

In de zomer van 2009 scoorde Diggy Dex in zowel Nederland en België een Top 3 hit met Slaap Lekker (Fantastig Toch), in samenwerking met de Vlaamse Eva de Roovere. Na een uitgebreide clubtour en talloze festivals en Nederland en Belgie verschijnt in 2010 het album ‘Lange nachten, korte dagen’ wat tot ver buiten de lijntjes van de hiphop kleurt. Buiten zijn activiteiten is Diggy verbonden als docent aan de Zadkine Popacademie en vaste host bij het DJ-collectief Shit is Bangin’.

www.diggydex.nl

agenda