Rapper Fresku met Noordpoolorkest tijdens De Nacht op 1 juni

29-05-2013 @ 20:08

Rapper Fresku treedt zaterdag tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap op met het Noordpoolorkest. Het 42 koppige orkest speelt speciaal voor De Nacht bewerkte nummers van Fresku. Dirigent van het Noordpool-orkest Reinout Douma: “We wilden een invulling geven aan het thema 'energie' met een niet voor de hand liggende samenwerking... ik ken Fresku, en het leek me spannend”.
Op het grote muziekpodium in het Ebbingekwartier zijn tijdens De Nacht ook Beans & Fatback en Skip & Die te zien. Het festivalterrein in het Ebbingekwartier vormt het hart van het gratis toegankelijke deel van de Nacht van Kunst & Wetenschap.

Orkest, rapper en Radiohead
De ‘beat van de straat’ mengen met de fijnzinnige dynamiek en orkestratie van een (jazz)orkest klinkt als een hele uitdaging. Een uitdaging die dirigent Reinout Douma graag aanging. Het orkest brengt met Fresku een bijzondere show Zaterdag, voor het optreden is de eerste gezamenlijke repetitiedag. Het Noordpoolorkest speelde eerder al samen met Kraantje Pappie en Ali B. Daarnaast speelt het Noordpoolorkest Radiohead: ‘A Jazz Symphony’.
Hiervoor heeft Douma muziek van Radiohead bewerkt tot een spannend, swingend en zelfs rockend geheel. De show is al eerder gespeeld, maar speciaal voor De Nacht worden de meest energieke nummers uitgekozen.

De show van het Noordpool Orkest en Fresku vind plaats op het Ebbingekwartier van 20:00 tot 21:00 en is vrij toegankelijk.
De Nacht van Kunst & Wetenschap is een crossoverfestival in de binnenstad van Groningen. Op zaterdag 1 juni zijn op ruim 20 locaties meer dan 200 acts, lezingen, optredens en bijzondere proefopstellingen te zien. Het thema van De Nacht is energie, in de meest ruime zin. Om volledig van De Nacht te kunnen genieten kun je voorafgaand aan De Nacht een polsbandje kopen (€10,- voorverkoop en €15,- op 1 juni).

www.denachtvankunstenwetenschap.nl

https://twitter.com/fresku040

downloadlink album Maskerade - Fresku