Samsung en Amsterdam Dance Event slaan handen ineen

30-05-2013 @ 11:20

Het Amsterdam Dance Event (ADE), 's werelds belangrijkste conferentie en festival voor elektronische muziek, gaat samenwerken met Samsung. Beide wereldmerken verenigen zich in een unieke samenwerking, waarmee innovatief ingespeeld kan worden op het wereldwijde succes van dancemuziek.

De achttiende editie van het ADE vindt plaats van woensdag 16 tot en met zondag 20 oktober 2013.Het ADE, dat jaarlijks 200.000 festival- en 4.000 conferentiebezoekers vanuit de hele wereld aantrekt, maakt al jaren een flinke groei door. De afgelopen editie weerspiegelde het wereldwijde succes van de dance-industrie, met optredens van 1.700 nationale en internationale artiesten, spraakmakende sprekers uit binnen- en buitenland, 350 evenementen en een recordaantal van 75 podia verspreid over Amsterdam.

Met de betrokkenheid van Samsung kan het ADE in de toekomst nog beter inspelen op de explosieve ontwikkeling van de wereldwijde dance-industrie."We zijn erg enthousiast over deze unieke samenwerking. Een wereldmerk als Samsung past natuurlijk perfect bij het internationale karakter van ADE en bij de kwaliteit die beide merken onderstrepen”, zegt ADE directeur Richard Zijlma."Vanuit Samsung zien wij steeds meer raakvlakken met het ADE. Samsung wil mensen inspireren met nieuwe technologie, productinnovaties en creatieve oplossingen. Het ADE heeft zich ontwikkeld naar een internationaal platform van dance professionals en dance liefhebbers. Wij willen de dance fans inspireren met onze innovaties en zien deze samenwerking dan ook als een perfecte match tussen twee ijzersterke merken. We zullen dit jaar al enkele opvallende elementen toevoegen”, aldus Geert Mol, Marketing Manager Mobile bij Samsung Nederland.

Het Amsterdam Dance Event (ADE) is in achttien jaar tijd uitgegroeid tot 's werelds meest toonaangevende platform voor elektronische muziek. Het vijfdaagse evenement biedt een omvangrijk conferentie- en festivalprogramma dat jaarlijks bezoekers uit de hele wereld trekt.S

Samsung Electronics is wereldwijd marktleider in consumentenelektronica. Door onze continue innovatiekracht veranderen wij de wereld van televisies, smartphones, personal computers, printers, camera's, huishoudelijke apparaten, medische apparatuur, halfgeleiders en LED-oplossingen. En creëert nieuwe mogelijkheden voor mensen thuis, onderweg en op het werk. Met 236.000 mensen in 79 landen realiseert Samsung een jaarlijkse omzet van 187,8 miljard US dollar.

Het Amsterdam Dance Event wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma.

www.samsung.com

http://www.amsterdam-dance-event.nl/