Marcus Miller ontvangt Edison Jazz Oeuvreprijs 2013

14-06-2013 @ 21:15

De Edison Jazz Oeuvreprijs 2013 wordt op 21 november uitgereikt aan de Amerikaanse bassist en producer Marcus Miller. De 54-jarige muzikant komt de prijs hoogstpersoonlijk in ontvangst nemen. De uitreiking vindt plaats op donderdag 21 november tijdens de Edison Jazz/World in Muziekgebouw Frits Philips te Eindhoven. Miller treedt op samen met het Metropole Orkest, evenals de Edison-winnaars in de overige categorieën.

Marcus Miller is een multitalent. Hij speelt piano en klarinet, maar is vooral bekend om zijn formidabele spel op de basgitaar. Al op jonge leeftijd speelt Miller met grootheden als Aretha Franklin, Roberta Flack, David Sanborn en Miles Davis en maakt hij albums met onder anderen Joe Sample en Bill Withers.

De tweevoudig Grammy-winnaar maakt in de jaren '80 voornamelijk furore met r&b-albums terwijl zijn muziek vanaf de jaren '90 vooral in het teken staat van jazz. Geïnspireerd door David Sanborn en zeer zeker door Miles Davis schrijft, produceert en speelt Miller vernieuwende jazzmuziek waarbij hij jonge talentvolle musici de kans geeft zich te ontwikkelen. In 2012 brengt hij zijn meest recente album ‘Renaissance’ uit waarvoor hij wederom gebruikmaakt van jonge talenten. Een fusion van stijlen als funk, pop en jazz is onmiskenbaar voor Marcus Miller.

Kaarten voor Edison Jazz/World zijn te bestellen via de website van www.muziekgebouweindhoven.nl

bron: http://www.edisons.nl/jazz/