Introducing: DeWitten

07-07-2013 @ 22:55

De band DeWitten bestaat uit Nelis de Wit, zang; Dirkjan de Wit, elektrische gitaar en Jan de Wit, akoestische gitaar en 2e stem.
Samen brengen ze liedjes die melancholisch en romantisch klinken. De Nederlandstalige teksten gaan over het leven van alledag; over Verliefd zijn, Samenleven, Scheiden, Verlies, Over mensen.

De liedjes zijn altijd onbedoeld en onvoorbereid ontstaan en spontaan opgekomen. Meestal eerst komt dan eerst de melodie, maar soms ook al direct met flarden tekst. Altijd als onbewuste reactie op iets wat raakt.

Vader Jan de Wit heeft in de loop der jaren een verzameling liedjes geschreven. Zijn zoon Nelis heeft er precies de juiste stem voor. En zoon Dirkjan is in staat om af en toe uit z'n old-school-rock scene te stappen om in harmonie met Jan's akoestische gitaar te spelen. De jongens vonden deze samenwerking ooit een prima verjaardagscadeau. Van het een kwam het ander; en zo ontstond zomaar, onbedoeld, bijna onvoorbereid en eigenlijk heel spontaan: DeWitten.

In mei is de eerste single van DeWitten uitgebracht, getiteld "Weer gelukkig zijn". inclusief zelf een videoclip. Om een indruk te krijgen van "Weer gelukkig zijn" klik dan hier en bekijk de clip. Op 21 juni is het gelijknamige album uitgebracht met daarop 15 liedjes, die je o.a. op Spotify kunt beluisteren.

DeWitten zijn ook te volgen op Facebook!

http://www.dewitten.nl/

downloadlink album