Basily Boys met nieuwe single Dalida

26-07-2013 @ 14:57

De neven Zonzo, Noeki, Raklo en Morice vormen de, inmiddels landelijk bekende groep Basily Boys. Ze zijn familie uit de bekende Sinti-zigeunerfamilie Basily. In 2009 bereikten ze de finales van Holland's Got Talent en in datzelfde jaar wonnen zij het International Gipsy Talents festival. Waren te zien in o.a. De Wereld Draait Door, bij ‘Vrije geluiden’ van de VPRO, en mochten ze hun talenten ten toon spreiden voor (inmiddels koningin) Maxima.

Voorts heeft dit zeer getalenteerde gezelschap al samengewerkt met tal van Nederlandse artiesten; zo ondersteunden ze in het televisieprogramma De Beste Zangers Van Nederland Gerard Joling bij de unplugged versie van ‘Ik hou d’r zo van’. Met Grad Damen scoorden de zij in 2010 een grote hit met de single ‘Ik hou het meest van jou’, deze single stond 9 weken genoteerd in de Sterren.nl Top 20.

Zelf hebben ze al enkele albums op hun naam staan: ‘The New Gipsy Generation’, ‘Gipsy Christmas’ en ‘Gipsy Swing’.

Op dit moment werken de Basily Boys bij producer Manfred Jongenelis aan een nieuw album waarop ook aantal bijzondere duetten komen te staan met artiesten van eigen bodem! ‘Dalida’ is de nieuwe single en geproduceerd door Manfred Jongenelis in samenwerking met Zonzo en Popy Basily. Temperamentvol, swingend, opzwepend en met een lekker uptempo akoestisch ritme haal je voor altijd de zomer in huis!

Ook zijn de jongens internationaal aan de weg aan het timmeren. Zo speelden zij op een Zweeds festival, en treden zij regelmaig op in Polen, Tsjechië, Duitsland, Noorwegen, Denemarken en België.

Meer over de Basily Boys is te vinden op: www.basilyboys.nl

"Dalida"

release: 26-07-2013

label: rood hit blauw

downloadlink single 'Dalida'