Crowdfunding album project van Joep Pelt nadert de volgende stap

19-08-2013 @ 19:24

De crowdfunding actie van Joep Pelt gaat richting de eindfase. Wie support hem?

Deze nazomer beginnen de opnamesessies van het nieuwe solo-album van muziek globetrotter Joep Pelt. De bedoeling is dat dit album in januari 2014 uit gaat komen. Dit solo album komt op een belangrijk moment in de carrière van Joep.

Door persoonlijke omstandigheden is hij ruim een jaar uit de running geweest, een periode waarin hij meer dan ooit heeft beseft hoe veel hij houdt van zijn leven in de muziek. Zelden heeft hij een grotere drang gevoeld om mooie liedjes te schrijven, en deze aan zoveel mogelijk mensen te laten horen. 

Het doel van het albumproject is om, met hip-hop producer A.R.T. (Ali Reza Tahoeni) achter de knoppen, een eigentijdse blues-album te maken. Het hybride gitaarspel, geïnspireerd door vele reizen door Afrika, de Cariben en Amerika, zal samen met de eigenzinnige productie van A.R.T. een spannende muzikale mix vormen, gericht op een breed muziekpubliek. Daarnaast is een moderne producer als A.R.T. bij uitstek geschikt om te helpen in de missie, de blues naar een breder, en vooral ook jonger publiek te brengen.

Omdat de commerciële muziekindustrie niet bepaald warm loopt voor het soort muziek dat Joep maakt, en vanwege de timing van het album, heeft hij besloten om deze in eigen beheer uit te brengen. Vanuit de ervaring met eerdere ‘CD releases’, en met support van de juiste mensen, is Joep er van overtuigd veel nieuw publiek te kunnen bereiken, en zo een volgende belangrijke stap te kunnen zetten in zijn carrière.

Het produceren van een album en het inhuren van een team aan promotors, boekers, distributeurs en management is een kostbare aangelegenheid. Hoewel hij zijn spaarvarken voor dit project met enthousiasme heeft gekraakt, is de crowdfunding campagne bij Voordekunst.nl een essentieel onderdeel in het verwezenlijken van dit doel.

Joep: "Dit wordt mijn eerste crowdfunding campagne, en ik hoop dan ook van harte dat jullie mijn project willen ondersteunen".

Op de website van Voordekunst.nl is via deze link te lezen hoe je Joep kunt steunen in dit project.

Via o.a. de facebook pagina van Joep kun je lezen wat de stand van zaken is. Momenteel staat de teller op 85% en is nog slechts een 15% op te halen voor dit project.

www.joeppelt.net

https://www.facebook.com/joep.pelt