Nieuw album van Ming's Pretty Heroes

13-09-2013 @ 19:09

Ming’s Pretty Heroes, de groep van zangeres en singer-songwriter Ai Ming Oei, brengt in januari 2014 het nieuwe album ‘Roots and Bones’ uit: twee mini-albums in één. Naast Lo-Fi beats wordt er gebruikt gemaakt van strijkers en piano. Voor dit album is Ming een samenwerking aangegaan met crowdfundingsplatform Voordekunst.nl. Liefhebbers van de band kunnen via deze website helpen het nieuwe album te realiseren.
Als tegenprestatie kunnen donateurs bijvoorbeeld deelnemen aan een workshop van Ming of kunnen ze aanschuiven bij een door haar georganiseerd kerstdiner in RAAF in Rotterdam.

Ming’s Pretty Heroes
Na een uitgebreide tour door Nederland en Zwitserland in 2011 speelde deze zomer de dansvoorstelling MEER RUIS van Conny Janssen Danst met live muziek van Ming’s Pretty Heroes onder meer op Lowlands en Theaterfestival de Parade. MEER RUIS ontving De Mus, de prijs voor de meest karakteristieke voorstelling van het rondreizende festival.

Dagblad Trouw schreef over de voorstelling: 'De troef van deze productie is de live muziek van Ming’s Pretty Heroes: toetsenist Frans Verburg en zangeres Ai Ming Oei. Haar stem houdt het midden tussen die van cultzangeres Roisin Murphy en de Canadese vocaliste Feist en is de ziel waarmee de prille dansers hun kunst en hun zoektocht begeesteren.'

Ai Ming Oei (1985) bracht onder de naam Ming’s Pretty Heroes in 2008 de eerste EP ‘Cut Off From Gravity’ uit. Met haar eerste volwaardige album ‘OK Mr. Mix’ uit 2009 maakte Ming een grote stap voorwaarts. Ze won NCRV’s ‘Volgspot Open Podium’ met haar liedje ‘Fled’. Ze won de Music Matters Award (eerder gewonnen door Sabrina Starke en Ntjam Rosie) in december 2010, waarmee ze Muziek Ambassadeur Rotterdam 2011 werd. Ze toerde met beide albums door Duitsland, China en Zwitserland. In het najaar van 2011 lanceerde Ming haar tweede album ‘Karma’. De videoclip van single ’25 to life’ werd binnen een week meer dan 10.000 keer bekeken op YouTube. Van het zelfde album lanceerde Ming’s Pretty Heroes de videoclip ‘Out At Sea’, opgenomen in Berlijn.

pers schreef over ‘Karma’: “Karma is het tweede album van de Rotterdamse formatie en staat vol intense, eigenzinnige popmelodieën, die slechts een enkele luisterbeurt nodig hebben om te overtuigen” (Nu.nl) en “Zangeres Ai Ming Oei weet wederom met haar prachtige stem veel lading mee te geven aan de teksten” (Musicmaker).

www.mingsprettyheroes.com