Eurosonic Noorderslag bevestigt eerste acts voor 2014 editie

08-10-2013 @ 23:19

Eurosonic Noorderslag kondigt de eerste namen aan voor de 28ste editie van Europa’s belangrijkste muziekconferentie en showcasefestival. De volgende namen werden geselecteerd in samenwerking met radiostations die lid zijn van de European Broadcasting Union, partner van Eurosonic Noorderslag:

BELGIË - Coely (VRT/STUDIO BRUSSEL)
BELGIË - Vismets (PURE FM)
BULGARIJE - Siluet (BNR)
DENEMARKEN - Shiny Darkly (DR)
DUITSLAND - Claire (ARD)
DUITSLAND - Exclusive (ARD)
ESTLAND - Winny Puhh (RADIO 2)
FINLAND - Noah Kin (YLE X + Fimic)
FRANKRIJK – Fauve (RADIO FRANCE LE MOUV')
HONGARIJE - Anna and the Barbies (MR2)
IERLAND - The Strypes (RTE/2FM)
IJSLAND - The Vintage Caravan (RUV/RAS2)
ITALIË - Luca Sapio (RAI/RADIO 2)
LUXEMBURG - Say Yes Dog (LUERSL/100.7)
MOLDAVIË - Mahagon (TRM)
NEDERLAND - Kensington (NPO/3FM)
NEDERLAND - Mister and Mississippi (NPO/3FM)
NOORWEGEN - Emilie Nicolas (NRK/P3)
OOSTENRIJK - Ja, Panik (ORF/FM4)
POLEN - KAMP! (Polskie Radio)
PORTUGAL - Richie Campbell (RDP/ANTENA 3)
SPANJE - Kostrok (LOS 40 PRINCIPALES)
TSJECHIË - Deaths (CR)
VERENIGD KONINKRIJK - Bondax (BBC/RADIO 1)
ZWEDEN - Jenny Wilson (SR/P3)
ZWEDEN - Kate Boy (SR/P3)
ZWITZERLAND - The Animen (SRF 3)
ZWITZERLAND - Kadebostany (RSR/COULEUR 3)

European Broadcasting Union
De European Broadcasting Union (EBU) is 's werelds grootste samenwerkingsorganisatie van publieke omroepen. Net als andere jaren zal de EBU vanaf Eurosonic Noorderslag radiouitzendingen maken die in verschillende Europese landen worden uitgezonden.

Laurent Marceau, hoofd popmuziek bij EURORADIO (EBU): "Er komt veel boeiende muziek uit de verschillende hoeken in Europa. Eurosonic Noorderslag biedt een uniek platform voor opkomende bands en artiesten. We zijn er trots op dat EURORADIO hier een belangrijk onderdeel van is. Niet minder dan 25 radiostations zijn betrokken bij de volgende editie en ze ondersteunen 28 nieuwe acts, dat is wat je noemt toewijding. Maar er is meer, dankzij internationale samenwerking zullen alle concerten uitgezonden worden op EURADIO. Zo heeft het Europese publiek op een unieke manier toegang tot de sound van deze opkomende talenten. Roll on Groningen!"

Over Eurosonic Noorderslag
Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek. Het heeft zich bewezen als katalysator voor nieuwe Europese acts, die in de internationale muziekscène willen doorbreken. Net als de showcase-festivals Noorderslag en Eurosonic verkoopt de muziekconferentie jaarlijks uit. Behalve optredens van ruim 300 acts biedt Eurosonic Noorderslag een conferentieprogramma dat bestaat uit 150 panels, keynote sprekers, interviews, workshops, diners, feestjes en vergaderingen. De 28e editie van Eurosonic Noorderslag vindt van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 januari 2014 in Groningen plaats.

www.eurosonic-noorderslag.nl