Kensington wint MTV EMA 'Best Dutch Act'

25-10-2013 @ 15:05

Kensington mag zich vanaf 25 oktober de MTV EMA 2013Best Dutch Act noemen. Zes weken lang konden fans stemmen op hun favoriete Nederlandse artiest in de race om deze felbegeerde award. Zij hebben de Utrechtse indie rockband verkozen tot de winnaar van 2013. Kensington nam het op tegen Afrojack, Armin van Buuren, Nicky Romero en Nielson. De band maakt nog tot 9 november kans om ook nog de titel ‘Worldwide Act’ op zijn naam te schrijven. Wie deze award wint? Dat is zondag 10 november live te zien vanaf de Ziggo Dome om 21:00 uur op MTV. Ziggo is de lokale partner van de MTV EMA 2013.

Kensington
Kensington heeft in korte tijd een grote ontwikkeling doorgemaakt. Het album Vultures dat in 2012 uitkwam was een enorm succes. 2013 is voor de band een jaar vol met grote shows waaronder optredens op de populaire festivals. Kensington had een succesvol Eurosonic Noorderslag, het event waar Europees talent gekend wordt, en mocht eerder dit jaar al drie 3FM Awards op zijn naam schrijven. Nu komt daar de MTV EMA ‘Best Dutch Act’ bij.

Kensington over deze award: "Een MTV Award. Wow. Het is wederom een kroon op een ongelooflijk jaar waarin wij als band bijna alleen maar hoogtepunten mee hebben mogen maken. Meer dan 70 festivals (waaronder Pinkpop, Sziget en Zwarte Cross), uitverkochte clubtours en internationale avonturen. Wij zijn vereerd op deze manier onderdeel uit te mogen maken van de MTV EMA en kijken ontzettend uit naar hoe MTV over twee weken Amsterdam over gaat nemen. En we willen hangen met Ron Burgundy." Kensington treedt tijdens MTV Music Week op met een bijzondere sessie in People’s Place. Ook hier blijkt de populariteit van de band, het optreden was binnen een uur uitverkocht.

Kensington strijdt nu nog mee om de titel ‘Worldwide Act’. Uit de 186 meest populaire acts van dit moment zijn de lokale winnaars gekozen. Deze 10 finalisten, uit 29 steden verdeeld over 51 landen nemen het nu tegen elkaar op. De finalisten zijn:

Africa/India/Middle East
Africa: LCNVL
India: Yo Yo Honey Singh
Middle East: Ahmed Soultan

Australia & New Zealand
Australia: Cody Simpson
NewZealand: Lorde

Europe Central
Belgium: Stromae
Germany: Lena
Netherlands: Kensington
Switzerland: Bastian Baker

Europe East
Adria: Frenkie
Czech and Slovak: Celeste Buckingham
Hungary: Ivan and the Parazol
Israel: The Ultras
Poland: Bednarek
Romania: Smiley
Russia: Zemfira

Europe North
Finland: Isac Elliot
Norway: Admiral P
Sweden: Avicii
UK & Ireland: One Direction

Europe South
France: Shaka Ponk
Greece: Demy
Italy: Marco Mengoni
Portugal: Filipe Pinto
Spain: Auryn

Japan/Korea
Japan: Momoiro Clover Z
Korea: EXO

Latin America
Brazil: Fresno
LatAm North: Paty Cantú
LatAm Central: Anna Carina
LatAm South: Airbag

North America
Canada: Justin Bieber
US: Miley Cyrus

SEA/China/Hong Kong/Taiwan
SEA: Mỹ TAM
Mainland China/Hong Kong: 李宇春 Chris Lee
Taiwan: 羅志祥 Show Lo

Over MTV EMA
Sinds de start van de MTV EMA i n 1994 staat het event bekend als een van de meest sensationele muziekawardshows ter wereld. Een aaneenschakeling van spectaculaire optredens en natuurlijk de uitreiking van de awards. De MTV EMA in 2012 in Frankfurt brak alle records met meer dan 183,5 miljoen stemmen op de verschillende awards en bijna 40 miljoen kijkers. De twintigste editie van de MTV EMA zal wereldwijd op meer dan 60 MTV-kanalen te zien zijn. Tijdens voorgaande edities stonden de meest populaire en iconische artiesten op het podium. Zoals Beyoncé, Katy Perry, Taylor Swift, Jay-Z, Rihanna, Green Day, Madonna, Justin Bieber, Shakira, No Doubt, Kanye West, Selena Gomez, Bon Jovi, Alicia Keys, Tokio Hotel, Red Hot Chili Peppers, Kings of Leon, U2, Coldplay, Prince, Lady Gaga en vele anderen. Volg alle updates van de MTV EMA op Twitter (@MTVEMA) en Facebook. Ziggo is de Nederlandse partner van de MTV EMA. De MTV EMA wordt voorafgegaan door het vierdaagse muziekf estival, de MTV Music Week.

Over MTV Music Week
Van 6 tot en met 9 november staat Nederland in het teken van Ziggo presents MTV Music Week. Dit meerdaagse muziekfestival wordt gehouden in de dagen voorafgaande aan de muziekawardshow MTV EMA die 10 november plaatsvindt in de Ziggo Dome. Met verschillende muziekstromingen is de MTV Music Week gericht op alle muziekfans. Iedere dag kunnen zij terecht voor een onvergetelijke muziekbeleving. De line-up zal bestaan uit nationale en internationale artiesten uit verschillende muziekgenres, zoals pop, rock en dance. Iedere avond zijn er verschillende muzikale optredens te bezoeken in de grote Amsterdamse poptempels en clubs. Alle updates rondom de MTV Music Week zijn te volgen via de website http://mtvmusicweek.nl/ en het Nederlandse MTV account op Facebook en Twitter. Ziggo is main partner van MTV Music Week.