Introducing Cris Cab

11-11-2013 @ 21:04

Cris Cab is 19 jaar, geboren en getogen in Miami, van Cubaanse ouders, en heeft een hit gemaakt samen met Pharrell Williams, getiteld 'Liar liar'. 

Muzikaal is hij beïnvloed door de muziek van The Police, Beatles, Rolling Stones, maar ook Bob Marley, Jimmy Cliff, en Gregory Isaacs.

Door toeval ontmoet Cris Pharrell Williams waar hij enkele demo's aan laat horen. Pharrell onder de indruk van zijn talent, geeft hem de nodige adviezen, die hij zeer ter harte neemt. Cris focust zich op songwriting en speelt zoveel mogelijk live als hij maar kon. Drie jaar later ontmoet Cris, Pharrell opnieuw en vertelt hem van zijn vorderingen. Pharrell is onder de indruk en zorgt voor een managementdeal in 2011. Door het posten van enkele videos via o.a. Perez Hilton ontstaat de buzz in groter verband voor hem. Een cover van Wiz Khalifa‟s “Black and Yellow”, zorgt voor 100.000 views in korte tijd. Een EP, Foreword, volgt met de single “Good Girls”. Door dit nummer ontmoet hij Wyclef Jean tijdens een tour in New York. Reactie van Wyclef:  “Playing with Cris is like drinking water. It just flows.”

In 2012 volgt de release van de mixtape, Echo Boom, gevolgd door het tekenen van een contract met Mercury Records. Zijn debuut bij Mercury is met de single, “Good Girls (Don‟t Grow On Trees)” een herziene uitvoering nu geproduceerd door Wyclef, en met een feature van Big Sean.

Met de single 'Liar, liar' is een doorbraak op groot niveau voorzien.

http://www.criscab.com/
https://www.facebook.com/CrisCabMusic
https://twitter.com/criscab
http://www.youtube.com/watch?v=u-qYMl9T9wQ

downloadlink single 'Liar liar'