Vierde concert Marco Borsato Ziggo Dome

03-12-2013 @ 21:47

Marco Borsato is de allereerste artiest die ooit in de Ziggo Dome optrad en is nu ook de eerste artiest die in zijn tournee vier concerten in de Ziggo Dome mag aankondigen! Marco Borsato zijn vierde Ziggo Dome concert vindt plaats op vrijdag 6 juni 2014.

In zeer korte tijd verkocht Borsato maar liefst drie Ziggo Dome concerten, een club- & theatertournee door het gehele land en ook is vorige week zijn tweede show in Antwerpen in de verkoop gegaan. Met het duet met Trijntje Oosterhuis ‘Ik zou het zo weer overdoen’ schrijft hij muziekgeschiedenis; het is zijn 20ste top 3 notering en daarmee is hij de artiest met de meeste top 3 hitnoteringen in de Top 40.

Borsato: “Ik wil mensen raken, aanraken, daar waar ze het voelen. In de basis is de tendens altijd positief, maar muziek kan en mag ook hard binnenkomen als dat nodig is. Als je je publiek recht in de ogen kunt kijken, kan het misschien confronterend zijn zowel voor hen als voor mij. Maar men wil wel geraakt worden, net zoals ik dat wil.”

In 2014 treedt Borsato in alle Nederlandse provinciën op, met als afsluiter de Ziggo Dome in Amsterdam. In deze concertreeks zijn ook concerten in Curaçao en België opgenomen. Zijn album ‘Duizend Spiegels' was al voor dat het uitgebracht was bekroond met platina. Het lied ‘Samen voor altijd’ dat Borsato heeft opgenomen met zijn dochter Jada (11) en waar ook Lange Frans met zijn zoon Willem (5) en John Ewbank met zijn dochter Day (9) op te horen zijn, werd na een live vertolking bij RTL Late Night zo vaak gedownload dat het de eerste positie in de charts bereikte.

Marco Borsato: “Ik probeer de afstand tussen mij en mijn publiek zo klein mogelijk maken. Met deze concertreeks ga ik naar de mensen toe en ik sla geen provincie over. Ik ben blij dat ik met het toevoegen van een vierde show tegemoet kan komen aan de behoefte van het publiek.” De titel Duizend Spiegels verwijst naar de rol van muziek. Borsato: “Het blijft bijzonder dat de interpretatie van één, duizenden reflecties voortbrengt. Want wat je ook ziet, voelt of hoort in Duizend Spiegels, het is van jou.

Marco Borsato - Duizend Spiegels tournee 2014

11 apr Tivoli, Utrecht (uitverkocht)
12 apr Hedon, Zwolle (uitverkocht)
14 apr Arsenaal, Vlissingen (uitverkocht)
18 apr Vereeniging, Nijmegen (uitverkocht)
19 apr Meerpaal, Dronten (uitverkocht)
21 apr Paard van Troje, Den Haag (uitverkocht)
25 apr Harmonie, Leeuwarden (uitverkocht)
03 mei Kleine Werf, Curaçao (1 dec. start kaartverkoop)
11 mei Oosterpoort, Groningen (uitverkocht)
12 mei Tamboer, Hoogeveen (uitverkocht)
17 mei Rodahal, Kerkrade (uitverkocht)
18 mei O13, Tilburg (uitverkocht)
28 mei Ziggo Dome, Amsterdam (uitverkocht)
30 mei Ziggo Dome, Amsterdam (uitverkocht)
31 mei Ziggo Dome, Amsterdam (uitverkocht)
06 juni Ziggo Dome, Amsterdam

http://www.borsato.nl/