Nick Waterhouse kondigt tweede album aan

14-12-2013 @ 15:09

V2 Benelux zal op 3 maart 2014 het nieuwe album ‘Holly’ uitbrengen van de gelauwerde muzikant en zanger Nick Waterhouse.Holly’ gaat op dezelfde muzikale voet verder als zijn volprezen debuut ‘Time’s All Gone’ uit 2012: een heerlijke ode aan de vroegste transitie van rhythm & blues naar garagerock vervlochten met retro-soul van de meest opwindende soort. In april zal Waterhouse het album op Motel Mozaïque en in de Melkweg ten gehore brengen.

De ware poëet schrijft in de taal waarin hij droomt,” vertelde Nick Waterhouse in 2012tijdens een interview met 3voor12. Over het nieuwe werk zegt hij: “Thematisch gezien voelt dit album meer als een novelle, een gedicht, of zelfs als een film dan als een verzameling liedjes. Het is een verhaal met één hoofdpersoon, maar ook met een alwetende verteller en fragmenten van gesprekken van andere personages. Ik werd tijdens het maken heel erg beïnvloed door mijn omgeving in het jonge L.A. en door de idee van het lot.

Holly’ is geproduceerd door Waterhouse en Kevin Augunas (The Black Keys, Cold War Kids, Edward Sharpe & The Magnetic Zeros), met bijdrages van goede vrienden waaronder Ty Segall, Young Holt Trio, en Mose Allison.

Waterhouse groeide op in Huntington Beach, Californië. Hij werd in zijn jongere jaren gevormd door de bloeiende psych-garage scene van Southern California, terwijl hij tegelijkertijd zijn unieke kijk op Amerikaanse rhythm & blues en rock ‘n’ roll ontwikkelde. Hij begon in zijn tienerjaren met optreden. “De muziek gaf mij hetzelfde gevoel als wanneer ik op motorfietsen racete als kind. Datzelfde fight or flight-idee, waarbij alles in real-time gebeurt… Muziek maken geeft je diezelfde focus – meer nog dan bij andere kunstvormen. Je moet leven bij wat je doet in één specifiek moment.”

Zijn album ‘Time’s All Gone’ uit 2012 werd zowel in de nationale als internationale pers zeer goed ontvangen, en een aantal high-profile tours volgden, onder andere langs de podia van Le Guess Who?, North Sea Jazz Festival, Metropolis, PITCH, Paradiso, en Toppop3.

In 2014 zal Nick onder andere op 5 april tijdens Motel Mozaïque en op 7 april in de Melkweg te zien zijn.

http://nickwaterhouse.com/