Nederlandse gasten tijdens tournee Oleta Adams

25-01-2014 @ 11:58

Vanaf 30 januari is de Amerikaanse zangeres Oleta Adams in Nederland voor een serie concerten. Tijdens ‘The Legacy Tour’ waarin zij acht theaters aan doet, heeft zij ook elke avond een Nederlandse artiest uitgenodigd voor een gastoptreden. Zo maakt in Amsterdam, Groningen en Eindhoven Ruben Hein zijn opwachting en deelt Edsilia Rombley in Haarlem, Den Haag en Hoorn het podium met de soulvolle zangeres. Tijdens de première van de tournee zal naast Ruben Hein ook Candy Dulfer het podium van Carré betreden. De gasten van de concerten in Rotterdam en Heerlen worden later bekendgemaakt.

Een optreden van Oleta Adams in een hotel bar maakt zo veel indruk op Tears for Fears- oprichters Roland Orzabal en Curt Smith dat zij haar meteen opnemen in de band en de rest is geschiedenis. Hun gezamenlijke album ‘The Seeds of Love’ en de hit ‘Woman in Chains’ betekenen de wereldwijde doorbraak van de Amerikaanse predikantendochter.

Dezelfde popproducers zorgen in 1990 ook voor Adams’ solodebuutalbum ‘Circle of One’. Een wereldwijd succesvol album dat vrijwel direct platina wordt en in 1991 een Grammy-nominatie krijgt. De veelzijdige soulzangeres scoort hits met ‘Rhythm of Life’, ‘Window of Hope’ en ‘Never knew love’. Met invloeden uit de gospel, jazz en R&B drukt de veelzijdige soulzangeres een eigen stempel op de muziek waar zij zo veel van houdt. Inmiddels heeft Adams meer dan tweeënhalf miljoen albums verkocht.

OLETA ADAMS - THE LEGACY TOUR

30 jan Amsterdam - Koninklijk Theater Carré met Ruben Hein en Candy Dulfer
31 jan Rotterdam - Nieuwe Luxor Theater, gast nnb
01 febr Haarlem - Philharmonie met Edsilia Rombley
03 febr Groningen - De Oosterpoort met Ruben Hein
04 febr Heerlen - Theater Heerlen, gast nnb
06 febr Eindhoven - Muziekgebouw Frits Philips met Ruben Hein
08 febr Den Haag - Dr. Anton Philipszaal met Edsilia Rombley
09 febr Hoorn - Schouwburg & Congrescentrum het Park met Edsilia Rombley

www.oletaadams.com