Na vijf jaar nieuw album paolo Nutini

10-02-2014 @ 14:12

Op 18 april 2014 verschijnt het derde studioalbum van Paolo Nutini getiteld "Caustic Love". Voorafgaand aan deze release zal hij op 4 maart in het MC Theater te Amsterdam zijn nieuwe album ten gehore brengen, ondersteund door zijn volledige band.

"Caustic Love" bevat een mix van stripped down soul en ijzersterke funk, waar de eerste single van het album "Scream(Funk My Life Up)" een voorbeeld van is.  

Op "Caustic Love" laat Paolo Nutini zijn unieke talent en fantastische stem goed tot zijn recht komen. Het geluid van het album klinkt volwassener dan je van een 27-jarige singer-songwriter zou verwachten. De tracks op het album zijn allemaal geschreven door Paolo en het album is geproduceerd door Paolo Nutini en Dani Castelar. Het album is opgenomen in Valencia, Londen, Glasgow en in de VS.

Bij Paolo Nutini weet je nooit wat je moet verwachten en ook dit nieuwe album brengt weer de nodige verrassingen. In 2006 bracht hij zijn poppy debuutalbum These Streets uit en verkocht daarvan alleen al in de UK 1,5 miljoen albums. Drie jaar later volgde hij dit succes op met een nieuwe sound op het album Sunny Side Up en werd hij de bestverkopende mannelijke artiest in eigen land Groot Brittannië in 2009 en 2010.
Nu is hij terug met een meer groovy en donkerder album dat Paolo Nutini voorgoed neerzet als een uitstekend en opvallend songwriter en performer van deze tijd.

PAOLO NUTINI

Titel: Caustic Love
Release: 18 april 2014

paolonutini.com
facebook.com/PaoloNutini
twitter.com/PaoloNutini