Musical De Tovenaar van OZ ook succesvol in België

13-02-2014 @ 17:09

Deze week is de vijfdaagse Belgische tournee van de musical De Tovenaar van Oz gestart. Met twee voorstellingen per dag, gespeeld in Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent, zijn er tot nu toe meer dan 13.000 bezoekers te verwachten.

De première in Nederland vond op 5 oktober plaats in Zaandam, waarna de voorstelling 32 keer te zien was in Nederland. In totaal spelen 93 jongeren van het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT), verdeeld over drie casts, mee met de vaste groep acteurs. Het script en de liedjes uit de film 'The Wizard of OZ' van 1939, gebaseerd op het wereldberoemde verhaal van Lyman Frank Baum, werd in 1987 bewerkt door de Royal Shakespear Company tot een musicalproductie. Deze ongekend succesvolle versie werd sindsdien over de hele wereld gespeeld. De huidige Nederlandstalige musical wordt geproduceerd door Blue Sky Theaterproducties. Het NJMT heeft al eerder succesvolle familiemusicals als Narnia, Kruistocht in Spijkerbroek en Oorlogswinter uitgebracht. Ook deze drie musicals werden met succes opgevoerd in België.

Het verhaal van schrijver Lyman Frank Baum (1856-1919) gaat over het meisje Dorothy uit Kansas dat bij haar oom Henry en tante Em in Kansas woont en onbegrepen droomt van een sprookjesland "Somewhere over the rainbow". Op een dag steekt er een storm op die haar meesleurt en haar in het kleurrijke Land van Oz doet belanden. Toch verlangt Dorothy terug naar Kansas, maar de enige die haar kan helpen is de machtige en magische tovenaar van Oz . Op weg naar Emerald City ontmoet zij de vogelverschrikker zonder verstand, de roestige blikken man zonder harten de laffe leeuw zonder moed. Lukt het haar om met de hulp van haar nieuwe vrienden alle hindernissen te overwinnen en terug te keren naar Kansas? Volg hen over de goudgele weg . . . .

De Tovenaar van Oz is tot eind mei te zien in 25 Nederlandse theaters.

www.tovenaarvanoz.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: