Nieuwe nu-pop/jazz formatie Tristan brengt debuut uit

28-02-2014 @ 21:19

"The best of the 70’s brought to 2014” was het eerste wat in Toto gitarist Steve Lukather opkwam toen hij de muziek van Tristan voor het eerst te horen kreeg.

Op 1 maart 2014 brengt de nieuwe Nederlandse jazz/popband Tristan hun zelf geproduceerde debuutalbum "Full Power” uit. Tristan is een band met muzikanten uit de top van de Nederlandse muziekscène die o.a. speelden bij Paul de Leeuw, Cor Bakker, Jan Akkerman, Edsilia, Do en Marco Borsato.

De band spaarde via de crowdfundingsite Sellaband de benodigde centjes bij elkaar zodat het debuutalbum op zowel CD als vinyl uitgebracht kan worden.

Het vinylalbum bevat bovendien (anders dan op de CD) van 3 songs live uitvoeringen, opgenomen in de Fendal Sound Studio’s in een grote bezetting met blazers, backings en strijkers. Van deze 3 uitvoeringen zijn HD video opnames gemaakt die inmiddels ook op Youtube te bewonderen zijn.

De muziek van Tristan laat zich het beste omschrijven als uplifting / feelgood / nu jazz / pop met een vintage sound en heeft raakvlakken met de muziek van Incognito en Jamiroquai.

Moon tune

Tristan is:

Evelyn Kallansee - zang
Coen Molenaar - hammond, rhodes, toetsen
Frans Vollink – basgitaar
Sebastiaan Cornelissen – drums
Martin Gort - percussie
Thomas Bekhuis - gitaar

Tristan album: "Full Power"

release 01-03-2014

www.tristanmusic.eu

https://www.facebook.com/bandtristan