Programma Bospop 2014 compleet

11-03-2014 @ 22:15

Met de bevestigingen van The Winery Dogs, Southside Johnny & The Asbury Jukes, The Paladins, Thorbjørn Risager & The Black Tornado, The Straits en Eric Steckel is het programma voor Bospop 2014 compleet. Bospop vindt plaats op zaterdag 12 en zondag 13 juli op Festivalterrein Weert Noord.

In mei 2013 verscheen het debuutalbum van de Amerikaanse supergroep The Winery Dogs.  Het classic rock trio, bestaande uit zanger/gitarist Richie Kotzen (Poison, Mr. Big), bassist Billy Sheehan (David Lee Roth, Mr. Big, Steve Vai) en drummer Mike Portnoy (Dream Theater), treedt op zondag 13 juli op in Weert.

Ook de rockabilly band The Paladins worden verwelkomd. Ontstaan in de jaren '80 heeft de band al negen studioalbums uitgebracht en na een zes jaar durende pauze zijn de drie heren sinds juni 2011 weer helemaal terug.

Het programma op het hoofdpodium wordt op zondag aangevuld met Southside Johnny & The Asbury Jukes. Southside Johnny, ook wel de peetvader van de Jersey Shore Sound genoemd, presenteert met The Asbury Jukes alweer 40 jaar een mengeling van pre-Beatles rock 'n roll met pre-Motown rhytm and blues. Al sinds de oprichting wordt de band sterk geassocieerd met Bruce Springsteen & The E Street Band. Nummers van Springsteen als 'The Fever' en 'Fade Away' werden opgenomen dan wel uitgevoerd door de Jukes en Bruce zelf heeft ook meerdere malen met laatstgenoemde het podium gedeeld. Op het in 1991 uitgekomen album 'Better Days' waren de vocals van Jon Bon Jovi te horen. Ook hij geeft aan beïnvloed te zijn door Southside Johnny & The Asbury Jukes en ging in 1990 zelfs mee op tour als special guest.

Met het Deense Thorbjørn Risager & The Black Tornado is de tent op zondag verzekerd van een openingsband van formaat en ook voor die positie op zaterdag heeft Bospop met de jonge bluesveteraan Eric Steckel een mooie naam weten te strikken. Tot slot wordt het programma van Bospop verrijkt door Dire Straits' Alan Clark and Chris White die met The Straits op zaterdagmiddag zullen zorgen voor een feest der herkenning op het hoofdpodium.

Op Bospop 2014 treden ruim twintig bands op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Op Bospop bevindt zich verder een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. Op de website www.bospop.nl staat alle beschikbare informatie over het festival, de artiesten en de kampeermogelijkheden. Via deze link vind je een impressie van de plattegrond van het festivalterrein.

BOSPOP 2014

Zaterdag 12 juli: Simple Minds, Bløf, Fun Lovin' Criminals, Venice, The Alarm, Heritage Blues Orchestra, The Straits, Kovacs, Sven Hammond Soul, The Pheromones en Eric Steckel
Zondag 13 juli: John Fogerty, Triggerfinger, Extreme, Paul Carrack, The Winery Dogs, Southside Johnny & The Asbury Jukes, The Paladins, Jimmie Vaughan and the Tilt-a-Whirl Band, Vandenberg's Moonkings, Letz Zep, Thorbjørn Risager & The Black Tornado
Festivalterrein Weert Noord
Entree weekendticket: € 100 (excl. servicekosten)
Entree dagticket: € 65 (excl. servicekosten)

De kaartverkoop voor Bospop 2014 is reeds begonnen via www.bospop.nl