Triggerfinger concert in HMH in december

28-03-2014 @ 19:33

Op vrijdag 12 december geeft Triggerfinger een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Triggerfinger was al vele malen een graag geziene gast op festivals als Bospop, Lowlands, Pinkpop en De Wereld Draait Buiten. En was in 2012 een knallende opener voor de Red Hot Chili Peppers in het Goffertpark. Een ‘eigen’ concert in de Heineken Music Hall kon niet meer op zich laten wachten. Op vrijdag 12 december is het podium van de HMH voor zanger en gitarist Ruben Block, bassist Paul Van Bruystegem (‘Lange Polle’) en drummer Mario Goossens.

Jarenlang was Triggerfinger Vlaanderen's best bewaarde geheim onder concertbezoekers: Een strakke en bovendien goedgeklede band die zeer geliefd was bij liefhebbers van het stevige rockwerk. Triggerfinger staat bekend om de ijzersterke live performance waar het publiek ook bij betrokken wordt. De band werd in 1998 opgericht en bracht al vier albums uit voordat ze na een triomftocht langs festivals en clubs in West-Europa begin 2012 klaar stonden om een nieuw album op te nemen, toen het succesverhaal nog een staartje kreeg met een virale hit: In januari van 2012 namen de Vlamingen bij Giel op 3FM een Mega Top 50 Cover op en die wist de juiste snaar te raken: I Follow Rivers van Triggerfinger stond wekenlang op #1 in de Nederlandse, Vlaamse hitlijst en top 10 noteringen in vrijwel heel Europa en trok de band naar een hoger niveau. In december 2013 won Triggerfinger met hun cover de MIA voor Hit van het Jaar.

In mei 2012 werd het voorlaatste album 'Faders Up 2 – Live in Amsterdam', welke opgenomen werd in de Melkweg in Amsterdam in november 2011, uitgebracht. De afgelopen maanden heeft de band gewerkt aan het nieuwe album ‘By Absence Of The Sun’, welke werd opgenomen in Los Angeles. ‘By Absence Of The Sun’ verschijnt op 18 april en de eerste single van dit album is Perfect Match.

TRIGGERFINGER

Vrijdag 12 december 2014
Heineken Music Hall – Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 32 (excl. servicekosten)

www.triggerfinger.net

https://www.facebook.com/triggerfinger